Læs mandagens Business-kalender

Den danske Astronaut Andreas Mogensen løfter sløret for Danmarks største rumprojekt - ASIM. Atmosphere-Space Interactions Monitor. ASIM er et avanceret observatorium, der skal monteres udvendigt på Den Internationale Rumstation (ISS). Opsendelsen til ISS er fastsat til medio marts 2018 med en SpaceX Falcon 9 løfteraket fra Kennedy Space Center i Florida. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

ERHVERV

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
3. kvartal: NTR Holding, U.I.E.

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Industriens investeringsforventninger, oktober 2017
Udland:
- 0.50: Japan: Import, y/y, okt
- 0.50: Japan: Eksport, y/y, okt
- 8.00: Tyskland: Producentpriser, y/y, okt
- 16.00: USA: Ledende indikatorer, okt

KRIMINAL

09:00 Dom i ankesag om svindelanklaget oliefirma
Ifølge Fredericia Dagblad ventes der dom ved Vestre Landsret i ankesagen om svindelanklaget oliefirma fra Fredericia.

10:00 Dom i straffesag om miljøsvineri
Østre Landsret afsiger dom kl. 10 i en meget omfattende straffesag om tonsvis af byggeaffald, der blev spredt rundt om på grunde på Sjælland. To mænd, der af Retten i Glostrup oprindeligt blev idømt fængsel i tre år og tre år og ni måneder, har anket. Forsvarerne har blandt andet fundet det urimeligt, at de af byretten blev dømt for såvel hærværk som miljøkriminalitet.

UDLAND

10:00 EU-rådsmøde om ungdom og uddannelse
I dag mødes rådet for uddannelse, ungdom, kultur og sport i EU. Rådsmødet omhandler ungdom og uddannelse, mens mødet fortsætter i morgen med fokus på sport og kultur. Mødet finder sted i Bruxelles.

23:00 45th International Emmy Awards
Natten til tirsdag dansk tid løber den 45. International Emmy Awards af stablen i New York. Her skal uddeles ti Emmy-awards til internationale tv-produktioner. I år er der dog ikke nogen danske produktioner nomineret. Det tætteste vi kommer på skandinavisk hæder er den norske spændingsserie Mammon, der er nomineret i kategorien bedte internationale dramaserie. Showet varer fra klokken 17.00 til 22.30 lokal tid.

Placering af EU's Lægemiddelagentur afgøres
Rådet for indre anliggender i EU mødes i dag for at afgøre, hvilke byer skal huse EU's Lægemiddelagentur og EBA, European Banking Authority. Danmark har København med som et bud på Lægemiddelagenturets nye hjemby. Ministrene stemmer efter det, der kaldes 'melodigrandprix-metoden', og afstemningen kan ende med flere runder.
Hvert land har i første runde seks point. Tre gives til den foretrukne by, to point til den næste og et point til den tredje mest foretrukne. For at vinde skal en by være topvalget for mindst 14 lande. I anden runde har landene kun en stemme, som de kan give til et af de tre lande, som havde højeste stemmetal i første runde (flere end tre, hvis der var stemmelighed). Hvis en af byerne i denne runde sikrer sig 14 stemmer, vinder den agenturet.
Hvis der ikke er en vinder i anden runde, gennemføres tredje runde, hvor ministrene stemmer mellem de to byer med flest stemmer i anden runde. Byen med flest stemmer vinder, og hvis det bliver uafgjort, trækkes der til sidst lod.

EU-rådsmøde for almindelige anliggender
I dag holder rådet for almindelige anliggender møde i EU. Mødet ventes blandt andet at omhandle brexit, Storbritanniens udmeldelse af EU.
Læs mere om rådsmødet her

ASEM i Myanmar
Det årlige Asia-Europe Meeting, ASEM, afholdes i dag og i morgen i Naypyidaw i Myanmar. Til møderne deltager EU-medlemslandene, EU-Kommissionen og 13 øst- og sydøstasiatiske lande: Brunei, Burma, Kina, Japan, Laos, Sydkorea, , Indonesien, Cambodja, Malaysia, Filippinerne, Singapore, Thailand og Vietnam. På mødernes drøftes politiske, økonomiske, finansielle og kulturelle emner.

Royalt jernbryllup i Storbritannien
Den britiske dronning Elizabeth og hendes mand, prins Philip, hertug af Edinburgh, har i dag været gift i 70 år. Inden brylluppet i Westminster Abbey i London den 20. november 1947 var Philip prins af både Grækenland og Danmark - titler, som han ifølge britisk lov måtte frasige sig, ligesom han også konverterede fra den græsk-ortodokse tro til den anglikanske kirke. Han tog i stedet efternavnet Mountbatten efter sin mors britiske familie. Den 91-årige Elizabeth er den hidtil længst regerende britiske monark. Hendes 96-årige gemal har derimod tidligere i år erklæret sig pensioneret fra rollen som prinsgemal.

INDLAND

01:00 Amnesty-undersøgelse af online chikane og trusler mod kvinder
Amnesty International offentliggør en stor undersøgelse blandt 4.000 kvinder i otte vestlige lande – deriblandt Danmark – om omfanget af trusler og chikane mod kvinder online. Undersøgelsen dokumenterer de ofte alvorlige og ødelæggende psykiske konsekvenser, det har for kvinder, når de angribes på sociale medier. Mange frygter for deres fysiske sikkerhed, og blandt de typiske reaktioner er stress, frygt og panikanfald samt ændrede vaner på sociale medier og selvcensur.
Amnesty International

08:00 Morgenmøde om økonomisk ulighed
3F holder morgenbriefing om økonomisk ulighed med oplæg fra afdelingsdirektør i Danmarks Statistik, Niels Ploug. Der vil ligeledes være oplæg om det sociale arbejde blandt fattige børn og familier, af Kirkens Korshær-medarbejder Helle Varbæk, Børnecafeen på Christianshavn. Derudover vil der være paneldebat med blandt andre Pernille Rosenkrantz-Theil (S)

10:30 Unge med flygtningebaggrund drager på danmarksrturne
39 unge med flygtningebaggrund drager på en fire dage lang Danmarkstur med titlen ’Kend dit nye hjemland’ sammen med deres undervisere fra Clavis sprog & kompetences Ungeafdeling i Helsingør. Turen starter i dag i København hvor de blandt andet bliver vist rundt på Christiansborg af tidligere Udenrigsminister Holger K. Nielsen (10.30-11.20). I morgen besøger de blandt andet Odense og H. C. Andersens Barndomshjem. Derudover skal de de næste par dage på virksomhedsbesøg i Danfoss, besøge Højer Sluse, se Vadehavet, på rundtur i Aros og se Jellingestenen.
CLAVIS

11:30 Kronprinsessen til børnenes dag hos Unicef
Kronprinsesse Mary deltager med Mary Fonden i Børnenes Dag. Det finder sted hos Unicef, og kronprinsessen deltager fra klokken 12.00. Unicef offentliggør i forbindelse med dagen to analyser, som gør status over, hvordan verden ser ud for børn – og hvordan børn ser verden - anno 2017.
Børnenes Dag

14:00 Astronaut Andreas Mogensen løfter sløret for Danmarks største rumprojekt
Den danske Astronaut Andreas Mogensen løfter sløret for Danmarks største rumprojekt - ASIM. Atmosphere-Space Interactions Monitor. ASIM er et avanceret observatorium, der skal monteres udvendigt på Den Internationale Rumstation (ISS). Opsendelsen til ISS er fastsat til medio marts 2018 med en SpaceX Falcon 9 løfteraket fra Kennedy Space Center i Florida. Der vil være indlæg af direktør Hans Müller Pedersen, Styrelsen for Forskning og Uddannelse, chefkonsulent Torsten Neubert, DTU Space, projektleder Ole Hartnack, Terma og direktør Carsten Jørgensen, Terma. Andreas Mogensen vil også holde et foredrag om sine opgaver som astronaut og sine aktuelle opgaver som udstationeret af ESA ved NASA i Houston, hvor han arbejder i kontrolcenteret for missioner til rumstationen og forbereder sig på at blive udvalgt af ESA til en ny rummission.
Terma ASIM

Kommunal valgkamp
KØBENHAVN: Klokken: 08.15: Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen besøger kommunen og deler røde roser ud til københavnerne (Amagertorv)
ODENSE: Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen besøger kommunen.
AARHUS: Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen besøger kommunen.
AALBORG: Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen besøger kommunen.