Læs mandagens Business-kalender

Her er nogle af dagens begivenheder.

Foto: DENIS BALIBOUSE. Den 23. udgave af FN's Conference of the Parties - også kendt som COP 23 - begynder mandag og bliver afviklet af Fiji, som i år har fået formandskabet for klimakonferencen. Da østaten ikke har kapacitet til at huse konferencen, bliver den dog afholdt i den tyske by Bonn. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

08:00 Nye tal for konkurser og tvangsauktioner
Danmarks Statistik kommer med nye tal for konkurser og tvangsauktioner i oktober. Tallene kommer klokken 08.00.

08:00 Norwegian med trafiktal for oktober
Flyselskabet Norwegian kommer med trafiktal for oktober. Tallene offentliggøres klokken 8.00.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
3. kvartal: Sparekassen Himmerland, Sparekassen Sjælland

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 8.00:
- Konkurser, oktober 2017
- Tvangsauktioner, oktober 2017
- Grønne varer og tjenester, 2016
Udland:
- 8.00: Tyskland: Fabriksordrer, m/m, sep
- 9.30: Sverige: Industriproduktion, y/y, sep
- 9.30: Sverige: Industriordrer, y/y, sep
- 9.45: Italien: PMI service, okt
- 9.50: Frankrig: PMI service (endelig), okt
- 9.55: Tyskland: PMI service (endelig), okt
- 9.55: Tyskland: PMI samlet (endelig), okt
- 10.00: Eurozonen: PMI service (endelig), okt
- 11.00: Eurozonen: Producentpriser, y/y, sep
Øvrigt:
- 8.00: : Norwegian - trafikdata, okt

KRIMINAL

09:00 Lodsejer kræver erstatning for bæveres skader
Retten i Holstebro afsiger klokken 9.00 dom i en retssag, hvor en lodsejer kræver erstatning for de skader, som udsatte bævere er årsag til. Find Andersen-Fruedahl kræver 200.000-300.000 kroner af staten.

09:00 Murer tiltalt for salg af cannabisolie
Mureren Claus "Moffe" Nielsen er ved Retten i Holbæk sammen med fire andre tiltalt for salg af store mængder medicinsk cannabisolie. Denne dage kommer anklager og forsvarere med deres afsluttende indlæg.

09:00 Identitetstyv for retten
Vestre Landsrets 13. afdeling i Aarhus behandler en sag mod en mand, der i byretten blev dømt for at installere syv keyloggere og forsøg på at installere yderligere 41 på offentlige computere. De gjorde det muligt at hacke sig ind på brugernes nemid-konti. Han blev også dømt for identitetstyveri i otte tilfælde, og udbyttet var på 1,8 millioner kroner. Dommen lød på to år og seks måneders fængsel. Der er afsat flere retsdage til sagen.

UDLAND

10:00 EU's landbrugs- og fiskeriministre mødes
EU’s landbrugs- og fiskeriministre holder mandag og tirsdag møde i Bruxelles.
Læs mere om rådsmødet her

15:00 Møde i eurogruppen
Eurogruppen holder møde i Bruxelles. Mødet samler finansministrene fra eurogruppen, som er de lande i EU, der har euroen som møntfod.

COP 23 afholdes i Bonn
Den 23. udgave af FN's Conference of the Parties - også kendt som COP 23 - begynder mandag og bliver afviklet af Fiji, som i år har fået formandskabet for klimakonferencen. Da østaten ikke har kapacitet til at huse konferencen, bliver den dog afholdt i den tyske by Bonn.
Læs mere om COP 23 her

Sagen mod Bill Cosby genoptages
Retssagen mod den amerikanske komiker og skuespiller Bill Cosby begynder i dag igen. I juni blev sagen erklæret ugyldig, da nævningene i sagen ikke kunne nå til enighed om en kendelse. Cosby er anklaget for at have bedøvet og begået overgreb på Andrea Constand i 2004. Omkring 60 kvinder har gennem de seneste år stået frem og anklaget den tidligere folkekære Cosby for seksuelle overgreb.
Sexanklager mod Bill Cosby skal prøves igen til november

Trump besøger Japan
USA's præsident, Donald Trump, fortsætter en ti dage lang rejse i Asien. Fra lørdag og frem til i dag er Trump i Japan, hvor han blandt andet skal mødes med premierminister Shinzo Abe og kejser Akihito. Desuden ventes Donald Trump også at skulle møde amerikanske og japanske tropper ved en luftbase uden for Tokyo.
På rejsen skal Trump også besøge Sydkorea, Kina, Vietnam og Filippinerne. Der er flere store emner på dagsordenen, herunder konflikten med Nordkorea og handelsaftaler.

INDLAND

09:30 Skolebørn planter træer for Genplant Planeten 2017
Genplant Planeten 2017 starter med et pressearrangement på Grønnemose Skole. Målet med kampagnen er, at skoleelever på 170 skoler skal være med til at plante 50.000 træer frem til fredag. Det er Dansk Skovforening, der står bag kampagnen, som sættes i gang på Grønnemose Skole i Gladsaxe klokken 09.30. Her vil borgmester Trine Græse fortælle om projektet, inden alle går ud og planter træer.
Se de deltagende skoler her

10:00 Demokrati-symposium på Krogerup
Nye partier og politikere på tværs af politiske skel udfordrer de gamle, etablerede partier i en lang række vestlige demokratier. Kritikerne kalder dem populister – tilhængerne kalder dem repræsentanter for folkets stemme. Det er omdrejningspunktet, når Krogerup Højskole inviterer til det årlige demokrati-symposium. På mødet deltager blandt andre Sørine Gotfredsen, sognepræst
, Lisbeth Knudsen, chefredaktør på Mandag Morgen, Joachim B. Olsen (LA), Uffe Elbæk (AL) og Marie Krarup (DF). Aftenen rundes af med uddelingen af årets Hal Koch-pris

12:00 Pressevisning: The Shining
Der er pressevisning på The Shining i Imperial. Da filmen The Shining tilbage i 1980 fik biografpremiere, var der klippet 25 min ud af den originale amerikanske biografversion. Dette var hovedsagelig ud fra et ønske om, at gøre filmen kortere. Nu får danske biografgæster for første gang mulighed for, at se den originale version, som Kubrick allerførst havde tiltænkt filmen. Filmen med Jack Nicholson i hovedrollen får premiere 9. november
Se traileren her

16:30 Debat om migration og humanitær bistand med minister
Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) og tidligere generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm deltager i dag i et debatarrangement på Rødding Højskole. Her skal de to debattere regeringens udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi med fokus på irregulær migration og humanitær bistand. Arrangementet begynder klokken 16.30 på højskolen.

Kommunal valgkamp
VARDE: Klokken 13.00 - 13.20 Socialdemokratiets partiformand Mette Frederiksen (S) er på et lynvisit til Varde hvor borgmesterkandidat og nuværende byrådsmedlem Søren Laulund (S) tager imod. I Varde vil Mette Fredriksen besøge Lyngparken, hvor specielt Demensafdelingen og Søgården vil være i centrum. Inden rundvisningen vil der være en kort præsentation af deltagerne der blandt andre tæller regionsrådskandidat og nuværende byrådsmedlem Kjeld Anker Espersen, samt folketingskandidat Niels Ole Beck og direktør for Social og Sundhed Claus Fjeldgaard, og ældrechef Thorkild Sloth Pedersen samt leder af ældreområde Syd, Kari Stork.
THISTED: Omkring 550 unge diskutere kommunalvalg og ungdom med de opstillede politikere, nøglepersoner på børne- og ungeområdet samt de tre folketingspolitikere Torsten Gejl (AL), Torsten Schack Pedersen (V) og Simon Kollerup (S). Vælgermødet der foregår i Teutonersalen på Thisted Gymnasium består af to paneldebatter og en afsluttende workshop.
HVIDOVRE: Klokken 19.00-21.00: Hvidovre Kommune og TV 2 Lorry holder åben valgcafé i Teatersalen med de lokale kandidater fra de opstillede lister og partier samt valgdebat i Restaurant Halvleg.
HALSNÆS: 17.30-19:00 Debatmøde om sociale klausuler med Mattias Tesfaye (S) og socialdemokraternes spidskandidat i Halsnæs Steffen Jensen. Debatmødet finder sted hos 3F Aase Hansens vej 10.