Læs mandagens Business-kalender

Her er nogle af mandagens begivenheder

Foto: Ida Marie Odgaard. Børsen fotograferet fra Nationalbanken. Mandag markeres Arkitekturens Dag i hele landet. Dagen byder blandt andet på foredrag, udstillinger om blandt andet landskabsarkitektur og huse i træ, samt debatarrangementer og rundvisninger.
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
Statistiske efterretninger:
- Nationalregnskab (kvt.) rev., 2. kvt. 2017
Udland:
- 1.50: Japan: Tankan-rapporten, Q3
- 9.45: Italien: PMI industri, sep
- 9.50: Frankrig: PMI Industri, sep, endelig
- 9.55: Tyskland: PMI, Industri, endelig
- 10.00: Eurozonen: PMI industri, sep, foreløbig
- 11.00: Eurozonen: Arbejdsløshed, aug
- 15.45: USA: PMI industri, sep, endelig
- 16.00: USA: ISM industri, sep
- 16.00: USA: Anlægsinvesteringer, m/m, aug

UDLAND

11:30 Nobelprisen i fysiologi og medicin uddeles
Modtageren af Nobelprisen i fysiologi og medicin udpeges i dag. Det sker på Karolinska Institutet i Stockholm, hvor offentliggørelsen af modtageren finder sted tidligst klokken 11.30. I den forbindelse bliver det muligt at følge pressekonferencen på Nobelprisens hjemmeside samtidig med at materiale om modtageren udsendes som pressemeddelelse.
Sidste års modtager af prisen er Yoshinori Ohsumi, mens andre tidligere modtagere er Alexander Fleming, Ivan Pavlov og Barbara McClintock. Nobelprisens hjemmeside.

Plenarmøde i EU
Fra dag og frem til torsdag er der plenarmøde i Europa-Parlamentet. På plenarmøderne præsenteres det lovgivningsmæssige arbejde, som gennemføres i de parlamentariske udvalg og de politiske grupper. Desuden er det også her, EU-parlamentarikerne deltager med deres synspunkter over for EU-Kommissionen og Rådet. Læs mere om plenarmødernes funktion.

INDLAND

09:00 Landdistriktskonference med uddeling af pris
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er vært for den årlige landdistriktskonference, som finder sted i dag. I forbindelse med konferencen uddeler ministeren også 'Landdistriktsprisen 2017', som sætter fokus på personer, virksomheder, foreninger og andre, der gør en særlig indsats for at skabe vækst og udvikling i landdistrikterne. Kriterierne for at finde vinderen er blandt andet, om de medvirker til job og vækst i lokalsamfundet og om de involverer et netværk eller samarbejdspartnere. Konferencen finder sted på Kobæk Strand Konferencecenter.

10:00 Audiens på Christiansborg Slot
Dronning Margrethe holder audiens på Christiansborg Slot. Her kan modtagere af medaljer og ordener blandt andre møde op for at takke for dem. Læs mere på Kongehusets hjemmeside.

10:15 DTU fejrer 50 år med europæisk rumobservatorium
På DTU fejres det, at Danmark har været medlem af ESO, det Europæiske SydObservatorium, i 50 år. DTU har inviteret alle med relation til dansk astronomi til reception, og fejringen indledes med en tale af generaldirektøren for ESO, Xavier Barcons. Der vil også være seks korte oplæg i løbet af dagen om ESO og betydningen det har for dansk astronomi. Arrangementet begynder klokken 10.15, og det er Instrumentcenter for Dansk Astrofysik, der er vært.

Arkitekturens Dag markeres i hele landet
Mandag markeres Arkitekturens Dag i hele landet. Dagen byder blandt andet på foredrag, udstillinger om blandt andet landskabsarkitektur og huse i træ, samt debatarrangementer og rundvisninger. Læs mere og se arrangementerne her.