Læs mandagens business-kalender

Her er nogle af mandagens vigtigste begivenheder i erhvervslivet.

Foto: Sarah Christine Nørgaard. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er mandag i Vestjylland, hvor han indvier Tipperhuset i Nørre Nebel, besøger Gråkjær A/S i Holstebro og holder oplæg på HTX Skjern om bæredygtighed.
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

06:00 Nye tal for udbuddet på boligmarkedet

Boligsiden.dk offentliggør i dag nye tal over udbuddet på boligmarkedet per 1. september. Tallene viser udviklingen i udbuddet fordelt på landets regioner og de tre boligtyper villa/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger.

Økonomi/statistik:

Danmarks Statistik, nye udgivelser, klokken 09.00:
- It-anvendelse i virksomheder, 2017
- Overgang fra bachelor til kandidat, 2016
Udland:
- 11.00: Eurozonen: Producentpriser, jul

POLITIK

09:00 Miljø- og fødevareminister indvier fugletårn og besøger virksomhed

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er i dag i Vestjylland. Klokken 9.00 indvier han Tipperhuset i Nørre Nebel. Her har Realdania og Naturstyrelsen etableret et nyt fugletårn, fugleskjul samt renovering af fuglestationen Tipperhuset. Klokken 11.00 besøger ministeren Gråkjær A/S i Holstebro. Gråkjær producerer landbrugsstalde, bolig- og erhvervsejendomme og anlæg til landbaseret fiskeopdræt. Ministeren slutter af med at holde et oplæg på HTX Skjern om bæredygtighed. Dette er klokken 13.00.

KRIMINAL

09:00 Staten kræver 700 millioner i stor banksag

Vestre Landsret indleder en retssag, hvor det statslige selskab Finansiel Stabilitet kræver i alt 700 millioner kroner af de tidligere direktører, bestyrelsesmedlemmer og den eksterne revisor i Ebh Bank. Retten har planlagt 103 retsmøder.

09:30 Bankfolk er stævnet for en kvart milliard

Østre Landsret indleder efter planen en stort anlagt retssag om omfattende tab i Eik Bank. Det statslige selskab Finansiel Stabilitet kræver 250 millioner kroner af den tidligere bestyrelse, direktion og revision. Tabene opstod i perioden fra 2005 til 2010, da banken krakkede. Sagen er særdeles omfattende, og der er afsat cirka 100 retsdage frem til november 2018.

12:00 Copydan kræver millioner af Microsoft

Højesteret afsiger dom i en retssag mellem Microsoft og Copydan. Sidstnævnte repræsenterer musikere og andre rettighedshavere. Påstanden er, at der skal betales en såkaldt blankbåndsafgift af tomme hukommelseskort i mobiltelefoner, fordi der kan kopieres musik og film på kortene. I Østre Landsret blev Microsoft dømt til at betale cirka 20 millioner kroner. Microsoft er part i sagen efter opkøbet af Nokias mobilafdeling.

UDLAND

Uformelt EU-møde for landbrugs- og fiskeriministre

EU's landbrugs- og fiskeriministre mødes i dag i Estlands hovedstad, Tallinn. Mødet er uformelt, begyndte i går og fortsætter i morgen. Årsagen til, at mødet finder sted i Tallinn, er, at Estland har formandskabet for EU i andet halvår af 2017.

INDLAND

Politikere i Region Hovedstaden ventes at lande budgetaftale

I dag ventes politikere i Region Hovedstaden at lande budgetaftale, der udmønter besparelser som følge af bl.a. Sundhedsplatformens indførelse.