Læs mandagens Business-kalender

Her får et overblik over mandagens begivenheder.

Mandag kommer Parken Sport & Entertainment, der blandt andet tæller fodboldklubben FC København, med regnskab for første halvår af 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Business

09:00 CPH Climate Solutions 2017

Den årlige klimakonference: CPH Climate Solutions 2017 finder sted i dag og i morgen i København. Årets tema er overgangen til en bæredygtig fremtid - bæredygtig i form af anvendelse af ressourcer, transport, energi og boliger i byen. På konferencen taler blandt andre den forhenværende EU-kommissær Connie Hedegaard samt den tyske borgmester i Essen, Simone Raskob.

13:00 FC København med halvårsregnskab

Parken Sport & Entertainment, der blandt andet tæller fodboldklubben FC København, kommer i dag med regnskab for første halvår af 2017.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber):

2. kvartal: Euroinvestor, F.E.Bording, PARKEN Sport & Entertainment
3. kvartal: Per Aarsleff
Peers: Vestas Wind Systems (Guodian United, H1 17)

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber):

Harboes Bryggeri (kl. 16.00, Skælskør)

Økonomi/statistik:

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Indenrigshandel med økologiske fødevarer, 2016
Udland:
- 9.00: Eurozonen: Producentpriser, jul
- 9.30: Sverige: Detailsalg, jul
- 10.00: Eurozonen: M3-pengemængde, jul
- 10.00: Eurozonen: Detailsalg, jul
- 14.30: USA: Engroslagre, jul
- 16.30: USA: Erhvervstillid, aug

Politik

15:30 Forskningspolitisk briefing

Danmarks Frie Forskningsfond holder i dag briefing om forskningspolitisk forud for regeringens finanslovsforslag, som ventes at blive offentliggjort i morgen. Fondens bestyrelsesformand, Peter Munk Christiansen, og to bestyrelsesmedlemmer, gennemgår forskningslandskabets aktuelle tilstand og understreger fra deres synsvinkel, hvad der skal til for at fondens bidrag til kvalitetsudvikling af dansk forskning med betydning for uddannelse, samfund og erhvervsliv i højere grad lykkes. I finansloven indgår en fordeling af forskningsreserven.

 

Kriminal

09:00 Copydan kræver millioner af Microsoft

Højesteret behandler en retssag mellem Microsoft og Copydan. Sidstnævnte repræsenterer musikere og andre rettighedshavere. Påstanden er, at der skal betales en såkaldt blankbåndsafgift af tomme hukommelseskort i mobiltelefoner, fordi der kan kopieres musik og film på kortene. I Østre Landsret blev Microsoft dømt til at betale cirka 20 millioner kroner. Microsoft er part i sagen efter opkøbet af Nokias mobilafdeling. Dommen afsiges ikke denne dag.

09:15 To politifolk tiltales for bestikkelse

Retten i Helsingør behandler efter planen en anklage mod to nordsjællandske politifolk, der anklages for at have modtaget bestikkelse fra rigmanden Karsten Ree. De fik gratis ophold i Kenya og på Zanzibar, påstås det.

13:00 Københavns Byret afsiger dom i prøvesager mod Uber-chauffører

Københavns Byret afsiger i dag dom i straffesagerne mod fire chauffører i Uber. De afkræves bøder på mellem 590.000 og 45.000 kroner for overtrædelse af taxiloven. Sagerne er rejst på baggrund af materiale fra Ubers hovedkvarter i Holland. Hvis chaufførernes dømmes, kan det føre til en række sager mod andre chauffører.

Udland

EU og Storbritannien fortsætter exit-forhandlinger

Chefforhandlerne fra EU og Storbritannien mødes i denne uge til tredje møderunde i forhandlingerne om den britiske exit fra EU-samarbejdet. I dag indledes forhandlingerne for denne runde, som ventes at blive afsluttet torsdag. Hver måned mødes EU og Storbritannien i en uge for at forhandle den såkaldte 'brexit' på plads. Arbejdet skal være færdigt senest i marts 2019, men indtil videre er der planlagt forhandlinger frem til sommeren næste år.

Fransk-tysk-italiensk-spansk topmøde i Paris

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, er i dag vært for et topmøde med den tyske kansler, Angela Merkel, Italiens premierminister Paolo Gentiloni, og Spaniens premierminister, Mariano Rajoy. Det dominerende emne ventes at blive EU's fortsatte problemer med at finde effektive, fælles redskaber til at dæmme op for den fortsatte bølge af migranter fra især Afrika, men Macron og gæsterne skal nok også runde forholdet til præsidenterne Trump og Putin.