Læs mandagens Business-kalender

Her er nogle af mandagens begivenheder.

Chefforhandlerne fra EU og Storbritannien holder i dag den anden møderunde i forhandlingerne om den britiske exit fra EU-samarbejdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLI SCARFF

ERHVERV

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
2. kvartal: Small Cap Danmark
Peers: FLSmidth (Atlas Copco, Q2, forventes kl. 11:00), FLSmidth (Sandvik, Q2, forventes kl. 11:30), TDC (Telenor, Q2, forventes kl. 07:00)

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Producent- og importprisindeks for varer, juni 2017
Udland:
- 4.00: Kina: Detailsalg, jun
- 4.00: Kina: Industriproduktion, jun
- 4.00: Kina: BNP-vækst, Q2
- 14.30: USA: Empire Manufacturing, jul

 

KRIMINAL

09:15 Fængsling i sag om udbytteskat udløber
Retten i Lyngby ventes at skulle afgøre, om to mænd, der er sigtet for bedrageri med udbytteskat for 37 millioner kroner, fortsat skal være varetægtsfængslet.

 

UDLAND

10:00 EU's udenrigsministre mødes
EU-landenes udenrigsministre mødes i dag. Mødet finder sted i Bruxelles, og på dagsorden er blandt andet situationen i Libyen og migrationsruten over Middelhavet til Italien.

10:00 EU's landbrugs- og fiskeriministre mødes
EU's landbrugs- og fiskeriministre mødes i dag til rådsmøde i Bruxelles. Mødet fortsætter i morgen. På dagsorden ventes der enighed om mærkning af økologiske produkter, som er en sag, der har kørt længe.

11:00 EU og Storbritannien fortsætter exit-forhandlinger
Chefforhandlerne fra EU og Storbritannien holder i dag den anden møderunde i forhandlingerne om den britiske exit fra EU-samarbejdet.

Uformelt EU-møde om konkurrence og telekommunikation
EU's ministre med ansvar for konkurrenceevne og telekommunikation mødes i dag i Estlands hovedstad, Tallinn. Mødet er uformelt og fortsætter i morgen. Årsagen til, at mødet finder sted i Tallinn, er, at Estland har formandskabet for EU i andet halvår af 2017.

Monument for fly styrtet i Ukraine åbner
Et monument ved den hollandske lufthavn Amsterdam Schiphol Airport åbner i dag til minde om de 298 passagerer, der mistede livet på denne dato i 2014, da deres fly styrtede ned over det østlige Ukraine. Mistanken faldt hurtigt på, at det var en af parterne i kampene om det østlige Ukraine, der havde skudt flyet ned, men en hollandsk undersøgelse har senere vist, at flyet blev skudt ned af et russisk jord-til-luft missil. Det skete over et område kontrolleret af pro-russiske separatister.
Monumentet består af en lund af træer i form af en sløjfe. Hvert træ repræsenterer en af dem, der mistede livet.
Gruppen, der står bag undersøgelsen af flyulykken, har besluttet, at en retssag mod de skyldige skal finde sted i Holland. 196 af dem, der mistede livet, var fra Holland.

Udenrigsudvalget til højniveaumøde i FN om bæredygtig udvikling
Fire medlemmer af Folketingets Europaudvalg er fra i dag og frem til onsdag i New York, hvor de deltager i 'FN's Politiske Højniveauforum for Bæredygtig Udvikling'. En del af mødet er opfølgning på flere landes arbejde med verdensmålene, som også Danmark skal præsentere. De fire medlemmer af udvalget, som deltager, er Mette Gjerskov (S), Peter Hummelgaard Thomsen (S), Christian Juhl (EL) og Ulla Sandbæk (ALT).

Britiske royale besøger Polen
Prins William og hans kone Kate besøger i dag og i morgen Polen sammen med deres to børn, prins George og prinsesse Charlotte. De ankommer i dag til Polens hovedstad Warszawa, men i løbet af deres besøg skal parret blandt andet besøge Warsaw Rising Museum, Stutthoff koncentrationslejren og Gdansk Shakespeare Theatre. Turen betragtes som en charmeoffensiv i forbindelse med brexit-forhandlingerne.
Onsdag rejser parret og deres børn videre til Tyskland, hvor de både skal stoppe i Berlin, Heidelberg og Hamborg, inden de vender hjem til Storbritannien fredag.

Ny indisk præsident vælges
I dag er der valg af en ny præsident i Indien. Pranab Mukherjee er den nuværende præsident, og han går af 24. juli. Dagen efter indsættes den nye præsident. Det er 4896 folkevalgte indiske politikere, som stemmer ved dagens valg, og stemmerne tælles den 20. juli, hvorefter den nye præsident tages i ed den 25. juli.