Læs mandagens Business-kalender

Her er nogle af mandagens begivenheder

Mandag er der præsidentvalg i Mongoliet. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL REYNOLDS

Erhverv

Money 20/20 sætter fokus på fremtidens finansielle teknologier
Den højtprofilerede konference for finansiel teknologi Money 20/20 Europe åbner i dag i Bella centeret. Det er andet år i træk at konferencen afholdes i København. Money 20/20 Europe er verdens største konference for FinTech og forventes at tiltrække 3.000 deltagere fra hele verden.

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Adoptioner, 2016
Udland:
- 10.00: Tyskland: IFO-indikator, jun
- 14.30: USA: Ordreindgang af varige goder, jun

Politik

08:30 Erhvervsminister på sommerhus besøg
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) besøger i dag sammen med Hillerød-borgmester Dorte Meldgaard og formand for Nødebo Lokalråd Søren Østergaard et sommerhusområde i Nødebo. Besøget markerer, at i dag træder en ny fingerplan i kraft – den lovgivning, der styrer den fysiske planlægning i 34 kommuner i hovedstadsområdet. Det betyder blandt andet at beboerne i sommerhus-området i Nødebo kan skifte status på deres sommerhuse og gøre dem til helårsboliger.

Kriminal

09:00 Mand sigtes for flere bokssprængninger
Retten i Aarhus har retsmøde med varetægtsfængslet mand, der sigtes for en stribe bokssprængninger i Østjylland.

09:30 Kvindelig sosu-assistent blev dræbt på bosted
Østre Landsret ventes i dag at indlede ankesagen om drabet på den 57-årige social- og sundhedsassistent Vivi Nielsen på Center Lindegården i Roskilde. I byretten blev den tiltalte dømt til anbringelse på ubestemt tid. Han nægtede sig dog skyldig i drab og ønsker at frifindes. Sagen fortsætter 29. juni.

Indland

14:00 White Guide Nordic 2017/2018 lanceres
2017/2018-udgaven af restaurantguiden White Guide Nordic lanceres i dag ved et event i Valby. Dagen byder fra klokken 14 til 17 på Nordic Forward Trend Seminar, hvor blandt andre White Guides' forelægger, Lars Peder Hedberg, vil holde oplæg. Fra klokken 17 til 18.30 afholdes der reception for den nye restaurantguide, hvor top 30 af de bedste restauranter offentliggøres, lige som der er annoncering af Global Gastronomy Award. Eventet rundes af med White Guide Nordic-middag ved den internationalt anerkendte kok Kamilla Seidler. Pressen er velkommen til alle tre events ved henvendelse til presseansvarlig Marie Sainabou Jeng. Den nye restaurantguide indeholder i alt 341 restauranter i Norden, heraf 88 i Danmark, som alle er vurderet og rangeret.

17:00 Europæisk konference for videnskabsjournalister i Danmark
Danske Videnskabsjournalister arrangerer fra i dag og frem til fredag en konference for europæiske videnskabsjournalister i samarbejde med European Union of Science Journalists Associations. Konferencen ventes at samle op mod 800 journalister, og blandt emnerne i år er fake news, klimaforandringer og sociale medier. Konferencen finder både sted i DR Koncerthuset og på It-Universitetet i København. Åbningsceremonien finder sted klokken 17.00.

Udland

Præsidentvalg i Mongoliet
Mandag er der præsidentvalg i Mongoliet.
Læs mere hos OSCE

Den indiske premierminister Modi besøger Trump
Den indiske premierminister Narendra Modi mødes i dag med præsident Donald Trump.