Læs mandagens Business-kalender

Her er nogle af mandagens begivenheder.

Brexit-forhandlingerne begynder. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDY RAIN

ERHVERV

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Offentligt forsørgede, 16-64-årige (kvt.), 1. kvt. 2017
Udland:
- 1.50: Japan: Eksport, y/y, maj
- 1.50: Japan: Import, y/y, maj
- 11.00: Eurozonen: Produktion i bygge og anlæg, m/m, apr

KRIMINAL

09:00 Slikkonge anklages for at have snydt statskassen for 22 millioner
Retten i Hillerød indleder efter planen en sag mod en 36-årig forretningsmand, der skal have snydt statskassen for i alt næsten 22 millioner kroner i chokoloade- og sukkerafgift i selskabet House of Candy. Sagen fortsætter yderligere et par dage. I en anden sag blev en anden slikgrossist fra Slagelse idømt fængsel i fem år for at have unddraget det offentlige for et endnu større beløb.

09:30 Bødesag mod bankchefer
Østre Landsret fortsætter en straffesag mod to chefer i en kuldsejlet bank. De anklages for at have været ansvarlige for at have eksponeret banken i unødigt omfang overfor en spekulant. I Københavns Byret blev de 26. maj 2015 idømt bødestraf på 25.000 kroner.

UDLAND

09:30 Ung syrer mistænkes for plan om bombeterror i København
Retten i den sydtyske by Ravensburg (Landgericht Ravensburg) ventes i dag at indlede straffesagen mod en ung syrisk flygtning, som ifølge anklagemyndigheden delvist har tilstået planer om at sprænge en bombe i København. Manden blev i november anholdt med 17.000 tændstikker, fyrværkeri, 17 batterier, seks walkie-talkier og to køkkenknive i rygsækken. Sagen ventes at fortsætte 23. juni, samt 4., 11. og 12. juli.

Det britiske parlament samles
I dag er den officielle åbning af det britiske parlamentet efter valget den 8. juni. Vanen tro holder den engelske Dronning Elizabeth II "dronningens tale", der opsummerer regeringens dagsorden for den kommende periode.

Brexit-forhandlingerne begynder
Blot 11 dage efter det britiske parlamentsvalg begynder de officielle forhandlinger om brexit, når EUs chefforhandler Michel Barnier tager imod enten Jeremy Corbyn eller Theresa May til forhandlingerne om Storbritanniens vej ud af EU.

INDLAND

10:40 Japans kronprins fortsætter besøg i Danmark
Den japanske kronprins Naruhito, som er den kommende japanske kejser, fortsætter i dag sit besøg i Danmark. Besøget begyndte 15. juni og varer frem til 21. juni og markerer 150 år med diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark.
Størstedelen af dagens program finder sted på Fyn, hvor Naruhito klokken 10.40 besøger H.C. Andersens Museum. Klokken 11.15 spiser han frokost på Odense Rådhus, mens han klokken 13.30 besøger Nordfyns Højskole, hvor han mødes med japanske elever. Besøget på Fyn afsluttes med et besøg hos MHI Vestas i Lindø klokken 15.05.
Om aftenen er han til middag på Amalienborg sammen med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Den begynder klokken 19.15.
Tidligere på året fik den nuværende japanske kejser Akihito lov til at abdicere i 2019 af Japans kabinet. Han har selv meddelt, at han på grund af sin høje alder ikke kan varetage posten som kejser meget længere.