Læs mandagens Business-kalender

Her er nogle af mandagens begivenheder.

Mange sommerhuse blev udlejet ulovligtVestre Landsret behandler en sag mod et ægtepar, der er anklaget for ulovlig udlejning af i alt 21 sommerhuse. I byretten i Esbjerg blev kvinden idømt en bøde på 1,1 millioner kroner, mens manden blev straffet med en bøde på 880.000 kroner. De har anket til frifindelse. Landsretten forventes ikke at afsige dom i dag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

ERHVERV

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

1. kvartal: Danske Andelskassers Bank
2. kvartal: Per Aarsleff

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Landbrugs- og gartneritællingen, 1. juni 2016
- Beskæftigelse for lønmodtagere, marts 2017
- Detailomsætningsindeks, april 2017
- EU-harmoniseret forbrugerprisindeks, april 2017
Udland:
- 1.50: Japan: Eksport, y/y, apr
- 1.50: Japan: Import, y/y, apr

POLITIK

09:30 Konference om jobskabelse i en digital tidsalder
Socialistisk Folkeparti (SF) og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) afholder konference på Christiansborg om jobskabelse i en digital tidsalder.
Konferencen byder blandt andet på oplæg af Carsten Sørensen, professor ved London School of Economics, Martin Ågerup, direktør i Cepos og Kristian Weise, direktør i Cevea.

13:00 Forhandlinger om kommunernes økonomi
Regeringen mødes med Kommunernes Landsforening til forhandlinger om kommunernes økonomi for 2018. Økonomiaftalen mellem KL og regeringen indeholder bl.a. rammer for service- og anlægsudgifterne samt målsætninger for kommunernes skatteudskrivning. Blandt KL’s hovedkrav til forhandlingerne er et forsvarligt anlægsniveau, en videreførelse af finansieringstilskuddet samt regelforenklinger og bedre styringsmuligheder – især på beskæftigelsesområdet.


KRIMINAL

09:00 Falleret landmand kræves idømt millionbøde for ulovlig import af gødning
Vestre Landsrets 11. afdeling i Viborg behandler ankesagen mod en landmand, som kræves idømt en bøde på næsten fire millioner kroner for omfattende import og brug af ulovlig gødning, men som ved Retten i Randers slap med en bøde på 1,5 millioner kroner. Frem til sin konkurs i december 2011 han en ejendom ved Randers. I forbindelse med efterforskningen af en omfattende sag om import af kvælstof og anden kunstgødning fandt NaturErhvervsstyrelsen bilag på, at han fra 2006-2012 havde købt betydelige mængder kunstgødning og plantebeskyttelsesmidler, der var indført ulovligt. Gødningen blev købt i Tyskland og importeret som ”korn” til Danmark, hvorved det ikke indgik i landmændenes gødningsregnskab. I 2006-07 – overforbrug på 56.684 kilo kvælstof. I 2007-08 overforbrug af 111.252 kilo kvælstof. 2008-09 overforbrug på 69.217 kilo kvælstof og i 2009-10 overforbrug på 14.727 kilo kvælstof. I 2009 brugte han det forbudte plantebeskyttelsesmiddel Arelon Top med risiko for at skade miljøet. Mandens forsvarer er advokat Uffe Baller.

09:00 Mange sommerhuse blev udlejet ulovligt
Vestre Landsret behandler en sag mod et ægtepar, der er anklaget for ulovlig udlejning af i alt 21 sommerhuse. I byretten i Esbjerg blev kvinden idømt en bøde på 1,1 millioner kroner, mens manden blev straffet med en bøde på 880.000 kroner. De har anket til frifindelse. Landsretten forventes ikke at afsige dom i dag.

09:00 Ulovlig import af gødning og sprøjtegift
Vestre Landsret i Viborg behandler en sag om ulovlig indførsel af gødning og plantebeskyttelsesmidler fra Tyskland. Den tiltalte gik konkurs i 2011. I byretten i Randers blev han oprindeligt idømt en bøde på halvanden million kroner. Landsretten afsiger næppe dom i dag.

UDLAND

15:00 Eurogruppemøde
Eurogruppen mødes i dag. Eurogruppen består af finansministrene fra de lande, som har euroen som møntfod. Den økonomiske situation i Grækenland ventes at være på dagsordenen.

Økonomisk konference i Tyrkiet
Tyrkiet holder en økonomisk konference for lande ved Sortehavet i organisationen BSEC. Præsident Recep Tayyip Erdogan er vært, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, ventes at deltage.


Den franske finansminister besøger sin tyske modpart
Den nyudnævnte franske økonomi og finansminister Bruno Le Maire besøger i dag Berlin for, at mødes med sin tyske modpart Wolfgang Schaeuble. Mødet finder sted mandag morgen før de begge drager til Bruxelles til dagens Eurogruppemøde.

 

INDLAND

15:00 Øjenfonden uddeler penge til danske forskere
Øjenfonden uddeler i dag 1,5 millioner kroner til dansk øjenforskning. Det er fem øjenforskere, som arbejder på at finde årsagerne til udvikling af kræft i øjnene, som modtager pengene til videre forskning. Uddelingen finder sted på Experimentarium klokken 15.00.