Læs mandagens Business-kalender

Her er nogen af fredagens begivenheder

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø. Luftfartsselskabet SAS kommer i dag med trafiktal for april
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

06:00 Boligsiden.dk præsenterer markedsindeks for april

Boligsidens Markedsindeks for april bliver i dag offentliggjort. Indekset viser et aktuelt billede af, hvordan boligmarkedet har udviklet sig i forhold til for henholdsvis en måned og et år siden.

11:00 SAS med nye trafiktal

Luftfartsselskabet SAS kommer i dag med trafiktal for april. I marts benyttede 2,5 millioner passagerer SAS, hvilket var en stigning, men selskabet kan ikke følge med Norwegians vækst.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

1. kvartal: Sparekassen Himmerland
Peers: Scandinavian Tobacco (Swedish Match, Q1)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Feriehusudlejning, marts 2017
- Overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem mm., marts 2017
Udland:
- Kina: Handelsbalance, apr
- Kina: Import, apr
- Kina: Eksport, apr
Øvrigt:
- 11.00: SAS: Trafiktal, apr

POLITIK

11:00 Konference om fremtidens energigrundstof

Teknologisk Institut holder sammen med Danmarks Tekniske Universitet en international konference om metanol som fremtidens energigrundstof. På konferencen deltager blandt andet miljø- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) og en række internationale forskere samt den danske klimaekspert Jesper Theilgaard. Konferencen begynder i dag og varer frem til onsdag. I dag finder den sted på Carlsberg Museum & Business Centre, mens Teknologisk Institut er rammen om de næste to dage.

KRIMINAL

09:30 Bankfolk fra Amagerbanken anklages for bedrageri

Østre Landsret indleder en straffesag, som drejer sig om påstået bedrageri og misbrug af insiderviden. Bagmandspolitiet har anket den frifindelse, som Københavns Byret nåede frem til 27. april 2016. To mænd fra Amagerbanken samt en tredje er tiltalt. Landsretten skal bruge flere dage på sagen.

09:30 Dom i sagen mod Prague Week

Der falder i dag dom i Københavns Byret i sagen mod rejsearrangøren Prague Week. Prague Week er tiltalt for at have brugt alkohol i markedsføringen af ungdomsrejser til Prag i efteråret 2013.

Firma risikerer bøde på 116.000 for druk-reklame til unge

09:30 Sag om dokumentfalsk og forsøg på bedrager

Københavns Byret indleder i dag en lidt speciel sag mod mænd fra rockermiljøet. En af de tiltalte udgav sig som advokat og bedrog Laudrup Vin. Falske kørekort og andet blev brugt i mange bedragerier. Sagen fortsætter over flere dage.

UDLAND

EU-kommissær diskuterer handel med Mexico

EU's handelskommissær Cecilia Malmström besøger i dag og i morgen Mexico. Her skal hun holde møder om en opdatering af handelsaftalen mellem EU og Mexico.