Læs mandagens Business-kalender

Her er nogle af mandagens begivenheder

Foto: AFP PHOTO / SOUTHAMPTON CITY COUNCIL. Titanic sejler fra Southampton ud på sin jomfrurejse den 10. april 1912. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

DAGENS DATO

1912: Titanic sejler ud fra Southampton på sin jomfrurejse. Fire dage senere rammer skibet et isbjerg og synker.
2007: Byretten i Hillerød idømmer Farums afsatte borgmester Peter Brixtofte to års fængsel for mandatsvig og embedsmisbrug.

ERHVERV

kl. 9.00 Økonomi / statistik indland
- Betalingsbalancen over for udlandet, februar 2017
- Forbruger- og nettoprisindeks, marts 2017
- Nyregistrerede motorkøretøjer, marts 2017
- Udenrigshandel med varer (md), februar 2017

kl. 1.50 Økonomi / statistik udland
- Japan: Betalingsbalance, feb

KRIMINAL

09:00 Betjent i retten for vold
Retten i Aarhus behandler i dag en sag mod en 30-årig politiassistent, der er tiltalt for vold. Angiveligt sparkede og slog han flere gange en anholdt på benene, mens vedkommende sad på bagsædet i patruljevognen med håndjern på.

09:00 Retten færdigbehandler sag om kvindelig omskæring
Retten i Kolding færdigbehandler i dag sagen om et somalisk forældrepar fra Fredericia, der er tiltalt for at have arrangeret, at deres to døtre blev omskåret under en rejse til Afrika. Forældrene har benægtet, at der er foretaget nogen form for indgreb i deres døtres kønsorganer, mens en læge vurderer, at der med sikkerhed er tale om omskæring. Omskæringerne fandt sted i sommeren 2015.

12:00 Højesteret med dom om jernbanebroer
Højesteret afsiger i dag dom i en sag mellem Vallensbæk Kommune og Banedanmark. Det er et opgør om udgifter til vedligeholdelse og reperation af jernbanebroer.

​UDLAND

15:00 Officiel begravelse til betjent dræbt i London-angreb
En betjent døde ved angrebet i London 22. marts, hvor også tre civile mistede livet. I dag holdes en officiel begravelse for den 48-årige betjent, som blev stukket ned af gerningsmanden, der efterfølgende blev skudt og døde. Det finder sted i Southwark Cathedral, hvor der ventes betjente fra hele Storbritannien langs gaderne. Efter den officielle begravelse er der en privat ceremoni.

16:00 G7 udenrigsministre mødes i Italien
G7-landenes udenrigsministre mødes i dag i den italienske by Lucca. Mødet, som fortsætter i morgen, ventes at fokusere på den nuværende udenrigspolitiske situation, samt international sikkerhedspolitik. Det er første G7-udenrigsministermøde, hvor den nye amerikanske udenrigsminister Rex Tillerson deltager.
G7-landene er USA, Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan og Storbritannien.

21:00 Vindere af Pulitzer Prisen offentliggøres
Dette års vindere af Pulitzer Prisen offentliggøres i dag . Det er i år den 101. gang priserne uddeles. Priserne uddeles både indenfor området journalistik og for kunst.

Sydeuropæisk topmøde i Madrid
Spaniens premierminister Mariano Rajoy er vært, når de sydeuropæiske stats- og regeringschefer mødes til topmøde i Madrid. Det er landene Grækenland, Italien, Cypern, Malta, Frankrig, Portugal og Spanien, som er samlet om deres fælles interesser. Det ventes at der på dagsordenen er fokus på de kommende forhandlinger om brexit, Storbritanniens udtræden af EU, som blev officielt igangsat 29. marts.