Læs mandagens Business-kalender

Her er nogle af mandagens begivenheder.

Foto: Brian Bergmann. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

13:00 Regnskab fra Grundfos
Den fondsejede pumpe-koncern Grundfos, der sidder på omkring 50 procent af verdensmarkedet for cirkulationspumper, præsenterer sit regnskab for 2016. Det sker ved et pressemøde i Bjerringbro med deltagelse af CEO Mads Nipper og CFO Mikael Geday. Tilmelding til pressemødet skal ske til Dorte Maach på mail dmaach@grundfos.com.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
4. kvartal: Jeudan

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
Lån & Spar Bank

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Beskæftigelse for lønmodtagere, 4. kvt. 2016
- Betalingsbalancen over for udlandet, januar 2017
- Beskæftigelse i offentlig forvaltning og service, 4. kvt. 2016
- Udenrigshandel med varer, januar 2017
- Udenrigshandel og betalingsbalance - Kilder og metoder, 2017 (bog)
Udland:
- 0.50: Japan: Maskinordrer, y/y, jan
- 0.50: Japan: Producentpriser, y/y, feb

POLITIK

Udenrigsministeren besøger Kina
Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) fortsætter i dag sit besøg i Kina. Ministeren er en del af et erhvervsfremstød i landets hovedstad, Beijing. Besøget begyndte lørdag og varer frem til tirsdag.

13:15 Minister på virksomhedsbesøg i Jylland
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er i dag på flere besøg i Jylland. Turen starter klokken 13.15 på Stauningvej 38 i Skjern, hvor han tager første spadestik til udvidelsen hos Stauning Whisky. Udvidelsen bliver med i alt fem nye bygninger, som skal stå klar i 2018. Klokken 15.45 er ministeren på virksomhedsbesøg på Thise Mejeri på Sundsørevej 62 i Roslev, hvor han skal høre om udvikling af økologien. Esben Lunde Larsen slutter dagen af med at pakke kyllinger, når han deltager i indvielsen af Rokkedahl Landbrugs øko-slagteri klokken 17.30. Det sker hos landbruget på Vårvej 65 i Nibe.

KRIMINAL

09:30 Far sagsøger firma for dårlig udvekslingsoplevelse i USA
Østre landsret fortsætter i dag en ankesag mod firmaet Go Speak, der arrangerer rejser for udvekslingsstuderende i USA. Der er en far til en udvekslingsstudent, der sagsøger firmaet, fordi hans søn endte hos en mormonfamilie i Utah. Senere blev sønnen også sendt hjem, fordi han angiveligt surfede på nogle hjemmesider, der var ulovlige i staten. Familien klagede flere gange, men fik ikke pengene retur. Det vides ikke, hvornår der afsiges dom.

09:30 Kørelærere og tolke anklages for svindel ved teoriprøver
Retten på Frederiksberg behandler i dag en stor straffesag mod to kørelærere, tre tolke og en sjette person. De anklages for at yde og modtage bestikkelse, således at elever ved teoriprøver ved hjælp af svindel kunne svare rigtigt. Sagen er blevet behandlet over flere retsdage og fortsætter 15. marts, hvor der ventes dom.

INDLAND

Årsopgørelsen er klar fra Skat
​I dag kan danskerne finde ud af, om de får penge tilbage eller skylder penge i Skat, når årsopgørelsen kan findes på TastSelv. Tidligere år er Skats systemer blevet sat på prøve, når tusindvis af danskere har forsøgt at tjekke deres årsopgørelse.

Forårstilskud gør færgerne billigere
Som en del af regeringens vækstudspil er det i løbet af foråret billigere at rejse med færgen til de danske øer. Tilskudsperioden indledes i dag på færgen til Fanø som den første, mens alle øerne kommer til i løbet af marts og de større øer tilføjes til tilskudsordningen 1. april. Hvornår tilskudsperioden slutter er op til de enkelte øer, da der igen kræves fuld pris for færgen i højsæsonen til sommer.

UDLAND

12:30 Natos generalsekretær fremlægger sin årlige rapport
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg holder i dag pressemøde i anledning af, at generalsekretærens årlige rapport udgives. Rapporten omhandler 2016, og pressemødet finder sted i Natos hovedsæde i Bruxelles klokken 12.30.
Natos medlemslande er under pres fra USA, som efter Donald Trumps indsættelse som præsident har ønsket at landene skal overholde aftalen om at to procent af hvert lands bruttonationalprodukt skal gå til forsvar. USA's forsvarsminister James Mattis har nævnt, at hvis det ikke sker, vil USA 'moderere' sin forpligtelse til forsvarssamarbejdet.

Brexit-lovgivning tilbage til debat i underhuset
Lovgivningen om brexit vender i dag tilbage til det britiske parlaments underhus, hvor de i dag og i morgen ventes at debattere de ændringsforslag, som overhuset er kommet med i sidste uge. Det fortæller den britiske avis The Telegraph, som også forventer, at den britiske regering med premierminister Theresa May i spidsen vil aktivere artikel 50 på onsdag. Artikel 50 giver EU-landene mulighed for at forlade unionen. Når den er aktiveret vil det tage to år med forhandlinger, inden Storbritannien så endeligt kan forlade EU i 2019.

18:15 Tv-duel mellem Wilders og Rutte inden hollandsk valg
Den nuværende premierminister Mark Rutte mødes i dag i tv-duel mod den højreorienterede og indvandrerkritiske partiformand for Frihedspartiet Geert Wilders.