Læs mandagens Business-kalender

Audiens hos dronningen på Christiansborg mandag d. 7. marts 2016. Fotos: Bjarne Lüthcke Garden venter Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarne Luthcke

Business

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, indland:
- 9.00 Anmeldte forbrydelser 4. kvt. 2016
- 9.00 Beskæftigelse for lønmodtagere, november 2016
- 9.00 EU-harmoniseret forbrugerprisindeks, december 2016
- 9.00 Forbrugerforventninger, januar 2017
- 9.00 Metode, symposium anvendt i statistik, 2017 (bog)
Danmarks Statistik, udland:
- 16.00: Eurozonen: Forbrugertillid (foreløbig), jan

Retten

09:00 Vrede bilister går i retten med fartbøder
En julidag i 2015 "blitzede" politiets fotovogn 2551 blister for at køre for hurtigt på Helsingør-motorvejen mellen Sandbjerg og Vedbæk, hvor der var skiltet med vejarbejde og nedsat hastighed. Mange af de bøderamte bilister mener, at de er ofre for dårlig skiltning,og det vil de nu søge at få rettens ord for. Anklagemyndigheden henviser omvendt til, at 16.634 andre bilister, der blev kontrolleret samme sted samme dag, tilsyneladende godt kunne se skiltene og derfor kørte efter reglerne. Retten i Lyngby tager i dag hul på i alt 13 prøvesager - tre fra Helsingør-motorvejen og ti fra en tilsvarende situation på Lyngby Omfartsvej. Sagerne fortsætter den 25. januar og den 3. februar, hvor der muligvis også falder dom. Bilisterne er repræsenteret af advokat Poul Bach, Birkerød, mens anklagemyndigheden er repræsenteret af Rikke Hald fra Nordsjællands Politi.

09:00 Procedure i sag om svindeltiltalt østjysk vognmandsfirma
Der ventes i dag procedurer i straffesagen ved Retten i Horsens i sagen mod østjysk vognmandsfirma tiltalt for snyd. Sagen er ikke mod firmaet, som tidligere på måneden gik konkurs, men mod de involverede personer, deriblandt den daglige leder og flere chauffører.

09:00 To mænd får dom i bestikkelsessag
Retten i Aarhus afsiger i dag dom i en sag, hvor en driftsinspektør er tiltalt for at modtage og en ansat hos MT Højgaard for at yde bestikkelse. Angiveligt fik driftsinspektøren udleveret for 25.000 kroner byggemateriale. Begge er omfattet af navneforbud.

Indland

10:00 Audiens på Christiansborg Slot
Dronning Margrethe holder i dag audiens på Christiansborg Slot. Her kan modtagere af medaljer og ordener blandt andre møde op for at takke for dem.

14:00 Samarbejde mellem Lolland og København præsenteres
En aftale mellem Lolland Kommune og Københavns Kommunes energiselskab Hofor præsenteres i dag. Samarbejdet skal være med til at skabe job og erhvervsudvikling på Lolland, samt udvikle nye energiløsninger. Aftalen præsenteres af blandt andre de to kommuners borgmestre, Holger Schou Rasmussen fra Lolland og Frank Jensen fra København.

16:00 Byrådsmøde i Aalborg Kommune
Aalborg Kommunes byråd mødes i dag. Byrådsmødet finder sted i Medborgerhuset.

Udland

06:30 Dansk konditorlandshold kæmper ved VM
Danmarks Konditorlandshold skal i dag ved kamp ved VM. De skal i gang allerede 6.30 i dag, hvorefter de har 10 timer til at komme med deres vinderbud, og VM finder sted i Lyon i Frankrig. VM begyndte i går og afgøres i dag.

10:00 EU's landbrugs- og fiskeriministre mødes
EU's landbrugs- og fiskeriministre afholder i dag og i morgen møde i Bruxelles.

Syriske fredsforhandlinger i Kasakhstan
Fredsforhandlinger mellem den syriske regering og oprørerne i Syrien ventes i dag at begynde i Kasakhstans hovedstad, Astana. Det er Rusland og Tyrkiet, som har været med til at arrangere forhandlingerne, som skal bygge videre på den våbenhvile, der faldt på plads i slutningen af december. Islamisk Stat er ikke blandt parterne ved forhandlingerne. Den amerikanske præsident Donald Trumps team er til gengæld blevet inviteret til at deltage. Forhandlingerne foregår ikke i forbindelse med FN's fredsproces, som ventes at fortsætte i februar.

Demonstrationer i Venezuela
Både tilhængere og modstandere af Venezuelas regering har i dag bebudet demonstrationer i hovedstaden, Caracas. Landet er præget af tiltagende politiske spændinger og økonomiske problemer.

Beslutning om udlevering af tyrkiske officerer fra Grækenland
Den græske højesteret ventes i dag at afgøre, om otte tyrkiske officerer, der har søgt politisk asyl i Grækenland efter det fejlslagne kup i Tyrkiet sidste år, skal udleveres til retsforfølgelse i hjemlandet. De ottes advokater har under udleveringssagen fremført, at deres klienter ikke kan ventes at få en retfærdig retssag, og at de risikerer at blive udsat for tortur og måske også dødsstraf.

 

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.