Læs mandagens Business-kalender

Her er nogle af mandagens store begivenheder.

Esben Lunde Larsen besøger mandag flere jyske virksomheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Indland

06:00 Nye tal for handelsaktivitet for 2016
Boligsiden.dk kommer i dag med tal for 2016 for handelsaktiviteten på boligmarkedet. Tallene viser, hvor mange penge der blev brugt på bolighandler i 2016.

09:45 Esben Lunde Larsen besøger jyske virksomheder
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) besøger i dag virksomheder i flere jyske byer. Klokken 9.45 er han i Skjern, hvor han skal besøge kloakvirksomheden Villy Poulsen. Klokken 11.00 besøger ministeren Videbæk, hvor han skal høre om præcisionslandbrug hos Herborg Smede- & Maskinforretning. Sidste stop er klokken 14.30 i Vejle, hvor Esben Lunde Larsen tager første spadestik til Food Innovation House. Stedet skal være et samlingssted for fødevarevirksomheder og kommer til at huse 200 vidensmedarbejdere.

11:00 Pressemøde om forsøg med deleøkonomi i Aarhus
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) præsenterer i dag sammen med Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard flere deleøkonomiske forsøgsprojekter, som Aarhus Kommune i 2017 gennemfører. Aarhus er blevet udvalgt som forsøgsby, og på pressemødet vil de to politikere fortælle konkret om projekterne. I år er Aarhus også europæisk kulturhovedstad. Senere på dagen besøger Brian Mikkelsen en deleøkonomisk iværksættervirksomhed i Aarhus.

11:00 Forhandlinger om ny overenskomst på transportområdet
I dag begynder forhandlingerne mellem fagforbundet 3F's transportgruppe og Dansk Industri om ny fællesoverenskomst på transportområdet, der omfatter chauffører, havnearbejdere og lagerarbejdere. Fællesoverenskomsten er den toneangivende aftale på det såkaldte normallønsområde, og forhandlingsresultatet vil danne grundlag for de øvrige forhandlinger på normallønsområdet. Forud for forhandlingerne er der kl. 11.00 fælles pressebriefing med begge sider af bordet: Fra 3F er det formand for 3F Transport Jan Villadsen samt forhandlingssekretærerne Karsten Kristensen og Flemming Overgaard. Fra DI er det adm. direktør Karsten Dybvad og viceadm. direktør Kim Graugaard.


Retten

13:00 Tidligere Uber-formand tiltalt for ulovlig taxikørsel
Københavns Byret afsiger i dag dom i straffesagen mod en ikke hvilken som helst Uber-chauffør. Der er tale om Nicolai Jørgensen, der er formand for Foreningen for Deleøkonomi og tidligere formand for den nu nedlagte forening for Ubers chauffører i Danmark. Dommen afsiges uden retsmøde.

09:15 Topleder i rengøringsselskab anklages for skattesvig
Retten i Lyngby ventes i dag at fortsætte en straffesag mod en ledende person i et rengøringsselskab, hvor han også er medlem af bestyrelsen. Anklagen drejer sig om skattesvig for 11 millioner kroner. Den 55-årige tiltalte nægter sig skyldig. Sagen begyndte i efteråret, men på grund af en rygskade hos den tiltalte blev sagen udskudt til i dag.

09:30 Selskab tiltalt for druk-reklamer rettet mod mindreåriges Prag-rejser
Københavns Byret ventes i retssal 36 at behandle en straffesag mod rejsearrangør, der beskyldes for at have markedsført druk-rejser til Prag overfor unge under 18 år.

 

Business

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- It-anvendelse i virksomheder, 2016 (bog)
- Firmaernes køb og salg, november 2016
- Producentprisindeks for varer, december 2016
- Navne i hele befolkningen, 1. januar 2017
- Kommunernes budgetter, 2017
Statistiske efterretninger:
- Kommunale budgetter for regnskabsåret, 2017
- Regionernes budgetter for regnskabsåret, 2017

Udland:
- 0.50: Japan: Maskinordrer, nov
- 11.00: Eurozonen: Handelsbalance, nov

Øvrigt:
- USA: Børsen holder lukket pga. Martin Luther King, Jr. Day