Læs mandagens Business-kalender

Her er nogle af mandagens store begivenheder

Business

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
Peers: A.P. Møller - Mærsk (Hapag-Lloyd, Q3), NKT Holding (Nexans, Q3), William Demant (Sonova, H1)

Økonomi/statistik
Udland:
- 0.50: Japan: BNP-vækst (foreløbig), tredje kvartal
- 3.00: Kina: Detailsalg, okt.
- 3.00: Kina: Industriproduktion, okt.
- 5.30: Japan: Industriproduktion m/m, sep.
- 11.00: Grækenland: BNP-vækst (foreløbig), tredje kvartal
- 11.00: Eurozonen: Industriproduktion, sep

EU

10:00 Ministermøde for EU's udenrigsministre:
EU's udenrigsministre mødes i dag i Bruxelles med blandt andet situationen i Tyrkiet og i Syrien på dagsordenen.

10:00 EU's fiskeriministre har møde:
EU’s fiskeriministre mødes i dag i Bruxelles med blandt andet fiskeriet i Nordsøen på dagsordenen.

Politi/Ret

09:30 91 politikere blev eksponeret på nettet:
Københavns Byret ventes i dag at afslutte en straffesag mod to mænd, der anklages for hacking mod SF og for brud på persondataloven. Angrebet medførte, at i alt 91 medlemmer af Folketinget fik lækket deres cpr-numre på nettet, mener anklagemyndigheden, som hævder, at der lå et politisk motiv bag handlingen. Sagen begyndte 21. oktober.

12:00 Medico-selskab for Højesteret i sag om kursfup:
Højesteret afsiger i dag dom i en straffesag mod Neurosearch, som anklages for kursmanipulation. Bøden er fastsat til fem millioner kroner af byretten og landsretten, fordi en meddelelse om udviklingen af et lægemiddel var misvisende. Selskabet nægter sig skyldig og har fået tilladelse til en tredje omgang i retssystemet.

13:00 Mistænkte syrienkrigere er fængslet:
Retten på Frederiksberg skal i dag afgøre, om seks mænd, der sigtes for at have været IS-krigere i Syrien, fortsat skal være varetægtsfængslet. De har været frihedsberøvet siden hhv. april og i sommer.

Udland

11:00 Retssagen mod Jo Cox' morder:
En 52-årig mand er tiltalt i sagen om mordet på den britiske politiker Jo Cox, som begynder i dag i London. Politikeren blev både skudt og stukket med kniv, da hun blev dræbt i juni. Den tiltaltes motiver var tilsyneladende politiske, og han er derfor tiltalt efter en paragraf om terrorisme.

Planlagt forhør af Assange:
Der er i dag planlagt forhør af Julian Assange på Ecuadors ambassade i London, hvor WikiLeaks-grundlæggeren i mere end fire år har opholdt sig. 45-årige Assange skal afhøres i den svenske voldtægtssag, som fik ham til at søge asyl på Ecuadors ambassade. Assange har siden 2010 været eftersøgt af de svenske myndigheder, da han anklages for at have begået seksuelle overgreb på to svenske kvinder. Efter en britisk domstol i 2011 besluttede, at han skulle udleveres til Sverige, søgte han tilflugt hos Ecuadors ambassade, da han i sidste ende frygter at blive udleveret til USA. Det skyldes blandt andet, at WikiLeaks i 2010 afslørede opsigtsvækkende detaljer om USA's militære operationer i Irak og Afghanistan.

Polske myndigheder ventes at ekshumere død præsident:
De polske myndigheder fortsætter i dag undersøgelsen af den flyulykke, som i 2010 dræbte landets præsident Lech Kaczynski sammen med 95 andre polske topfolk. Selv om en undersøgelse tidligere har erklæret, at det var en fejl af piloten, som var skyld i ulykken, er der nu så stor modstand mod afgørelsen, at ofrene ekshumeres for en nærmere undersøgelse. Meldinger har blandt andet lydt på, at der var en bombe om bord på flyet.

Første møde i Repræsentanternes Hus efter valg:
I dag træder Repræsentanternes Hus, det ene af de to kamre i Kongressen i USA, sammen for første gang efter valget den 8. november. Alle 435 pladser i Repræsentanternes Hus var - sammen med en tredjedel af pladserne i Senatet - på valg samtidig med præsidentvalget. Republikanerne genvandt flertallet i begge kamre.

Fødselsdage

Tidl. chefredaktør Jørn Mikkelsen, 60 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.