Læs mandagens business-kalender

Her er nogle af mandagens store begivenheder

Storbritanniens premierminister Theresa May besøger i dag klokken 12.00 statsminister Lars Løkke Rasmussen til arbejdsfrokost på Marienborg. Statsministeren har i en pressemeddelelse udtalt, at han forventer, at Theresa May vil orientere om den britiske regerings foreløbige planer om landets udtræden af EU. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL ELLIS

Business

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Forbruger- og nettoprisindeks september 2016
- Firmaernes køb og salg august 2016
- Udenrigshandel med varer (md) august 2016
- Betalingsbalancen over for udlandet august 2016
Udland:
- 8.00: Tyskland: Eksport, m/m, aug
Øvrigt:
- Japan: Helligdag - Børsen holder lukket

EU

EU's landbrugs- og fiskeriministre mødes i dag og i morgen i Luxembourg.

Eurogruppen mødes i dag i Luxembourg. Eurogruppen består af finansministrene fra de europæiske lande, som har euroen som møntfod.

Landspolitik

Storbritanniens premierminister Theresa May besøger i dag klokken 12.00 statsminister Lars Løkke Rasmussen til arbejdsfrokost på Marienborg. Statsministeren har i en pressemeddelelse udtalt, at han forventer, at Theresa May vil orientere om den britiske regerings foreløbige planer om landets udtræden af EU.

Fra i dag mandag og til lørdag den 15. oktober rejser udenrigsminister Kristian Jensen (V) til Sydøstasien. På rejsens første del besøger ministeren Vietnam, hvor han mandag til onsdag vil føre politiske samtaler og tage på virksomhedsbesøg i Hanoi og Ho Chi Minh City.

Politi/Ret

En tidligere direktør i Horsens Erhvervshavn skal i retten for mandatsvig. Sagen kører i Retten i Horsens, hvor der er afsat en retsdag.

Retten i Lyngby fortsætter i dag Bagmandspolitiets sag mod en forretningsmand, der tiltales for at have snydt investorer for 34 millioner.

Retten i Roskilde ventes i dag at indlede en stor straffesag om fup med leasingkontrakter og falske fakturaer i Totempo-koncernen, som gik konkurs i 2009.

Østre Landsrets 19. afd. i Nykøbing Falster ventes i dag at afsige dom i en ankesag, hvor en skorstensfejermester fra Vordingborg blev idømt en bøde på 50.000 kroner for at stå på en tagryg uden at være sikret mod fald.

Navne

Rektor og tidl. minister Tom Høyem, 75 år og godsejer Gorm Lokdam, 60 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.