Læs mandagens business-kalender

Her er nogle af mandagens store begivenheder

Foto: Michael Drost-Hansen. I forbindelse med den årlige Landdistriktskonference vil erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i dag uddele Landdistriktsprisen 2016. Prisen uddeles til en ildsjæl, der har gjort en særlig indsats for at skabe vækst og udvikling i landdistrikterne.
Læs mere
Fold sammen

Business

Økonomi/statistik

Statistiske efterretninger:
- Nationalregnskab (kvt.) rev. 2. kvt. 2016
- Sociale udgifter, 2015
Udland
- 1.50: Japan: Tankan-rapporten, Q3
- 9.45: Italien: PMI Industri, sep
- 9.50: Frankrig: PMI industri, sep
- 9.55: USA: PMI Industri (endelig), sep
- 10.00: Eurozonen: PMI Industri (endelig), sep
- 10.30: Storbritannien: PMI Industri, sep
- 15.45: USA: PMI Industri (endelig), sep
- 16.00: USA: Anlægsinvesteringer, m/m, aug
- 16.00: USA: ISM Industri, sep
Øvrigt:
- Kina: Helligdag - Børsen holder lukket

EU

EU-Parlamentet holder fra i dag plenarmøde i Strasbourg.

Landspolitik

I forbindelse med den årlige Landdistriktskonference vil erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i dag uddele Landdistriktsprisen 2016. Prisen uddeles til en ildsjæl, der har gjort en særlig indsats for at skabe vækst og udvikling i landdistrikterne.

Politi/Ret

I Københavns Byret er fem mænd tiltalt i en stor sag om organiseret hashhandel. Mændene, der er mellem 30 og 57 år, er tiltalt for at have smuglet, opbevaret og videregivet forskellige mængder af to ton hash.

Københavns Byret indleder en straffesag mod en russisk mand fra Sankt Petersborg, der anklages for at have sendt i alt 321 millioner kroner gennem en dansk bank.

Retten i Hjørring indleder i dag en straffesag mod 50-årige Peter Jensen, der i knap to år har siddet fængslet under kummerlige forhold i Thailand. Jensen er i Danmark tiltalt for groft svig med skat og moms, men nægter sig skyldig.

Udland

Forhandlingerne om en frihandelsaftale mellem EU og USA, den såkaldte TTIP, fortsætter i dag i New York.

Efter flere mislykkede forsøg på at vælge et nyt statsoverhoved i Estland afholder landet i dag nyt præsidentvalg. Det er endnu ikke lykkedes at finde nuværende præsident Toomas Hendrik Ilves' afløser, da ingen af kandidaterne har formået at opnå flertal.

Navne

Tidl. folketingsmedlem Eyvind Vesselbo, 70 år, journalist Niels Brinch, 60 år og tidl. folketingsmedlem Eyvind Vesselbo, 70 år.