Læs mandagens business-kalender

Her er nogle af mandagen store begivenheder.

3GF, Global Green Growth Forum, holder i dag og i morgen topmøde i København om grøn vækst. (Foto: Nikolai Linares/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Business

14:00 Konference om cirkulær økonomi med miljø- og fødevareministeren

I dag afholder DI sammen med det hollandske formandskab og EU-Kommissionens danske repræsentation konference om cirkulær økonomi med fokus på forretningsmuligheder og barrierer for den cirkulære økonomi på en global skala. Ved konferencen deltager EU's miljøkommissær Karmenu Vella, miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og den hollandske miljøminister Sharon Dijksma.

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Konkurser maj 2016
- Tvangsauktioner maj 2016
Udland:
- 8.00: Tyskland: Fabriksordrer, apr

EU

10:00 EU's energiministre mødes

I dag er der rådsmøde for EU's energiministre.
Læs mere om mødet på EU's hjemmeside
Sted: Luxembourg
Region: Udland

Plenarmøde i EU

I dag og frem til den 9. juni er der plenarmøde i EU.

Klima

3GF holder topmøde i København

3GF, Global Green Growth Forum, holder i dag og i morgen topmøde i København om grøn vækst.

Retssager

09:00 Sag mod den første tiltalte syrienkriger med tysk ekspertvidne

Retten i Glostrup fortsætter i dag en straffesag mod en ung mand, der anklages for terror ved at lade sig hverve af Islamisk Stat. Desuden er han tiltalt for at ville give 20.000 kroner til IS i Syrien. Denne dag ventes en tysk ekspert at blive afhørt om lækkede IS-dokumenter. Sagen løber over flere dage.

09:30 Bedrageri med falsk Rodin-skulptur

Københavns Byret fortsætter i dag en sjælden sag, hvor tre danske forretningsmænd er tiltalt for at ville fuppe auktionshuset Christie's i London til at sætte en efterligning af Auguste Rodins "Grubleren" til salg. Sagen begyndte 24. maj og ventes afsluttet i morgen.
Tre danskere anklages for bedrageri med falsk Rodin-skulptur

09:30 24 passagerer kræver erstatning af SAS

Østre Landsret behandler i dag sagen om en SAS-flyvning fra København til Washington. Efter en forsinkelse på cirka fire timer kræver 24 passagerer erstatning på i alt 107.000 kroner. Københavns Byret har tidligere dømt SAS til at betale, men selskabet har anket dommen. Landsretten ventes ikke at træffe afgørelse denne dag.

09:30 Frimærker for en million blev stjålet

Københavns Byret fortsætter i dag med en straffesag mod en ansat i Post Danmark. Han anklages for at have stjålet frimærker for mere end en million kroner. Dommen falder næppe denne dag.

Udland

11:00 Markering af 72-året for invasionen i Normandiet

I anledning af 72-året for invasionen i Normandiet afholdes i dag en ceremoni med kranselægning ved Mindesmærket for de danske søfolk i Sainte Marie du Mont nær Utah Beach. Danmark repræsenteres under ceremonien af den danske ambassadør i Frankrig, Kirsten Malling Biering, og forsvarsattaché, oberst Jens Ole Rossen-Jørgensen. Et fanekommando fra Hjemmeværnskompagni Rosenborg – Eksercitskompagniet – indgår i paradestyrken under ceremonierne ved Mindesmærket for de danske søfolk og den Internationale ceremoni i Port-en-Bessin.

11:00 Rapport om norsk Afghanistan-indsats

Mens danske politikere fortsat strides om det ønskværdige i en undersøgelse af den danske krigsindsats i Afghanistan og Irak, har man i Norge haft et regerings-udnævnt udvalg - under ledelse af den tidligere udenrigsminister Bjørn Tore Godal fra Arbeiderpartiet - til at granske 13 års norsk militær og civil indsats i Afghanistan. I dag præsenteres resultatet af undersøgelsen for udenrigsminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Visegrád-gruppen diskuterer flygtningesituation

I dag afholder Visegrád-gruppen, den central-europæiske alliance mellem Ungarn, Polen, Slovakiet og Tjekkiet, et ekstraordinært møde for at diskutere den nuværende flygtningesituation og et muligt Brexit.

Sveriges nationaldag fejres

Sveriges nationaldag fejres i dag i hele Sverige. Blandt andet i Helsingborg hvor det svenske kongepar, kong Carl Gustav og dronning Silvia, deltager i en folkefest på Sofiero slot med indvielse af en ny jubilæumshave og en udstilling på slottet.

Energitopmøde i Asien

I dag og frem til fredag afholdes Asia Clean Energy Forum 2016. Det er 11. gang, at topmødet afholdes, og mere end 1.200 deltagere fra 60 lande vil tage del i mødet, hvor udvikling af miljø- og klimavenlige energikilder i asiatiske lande er på dagsordenen.

Øvrigt

9:30 Konference om mikroplastik

IDA Miljø og Plastic Change står i dag bag konferencen 'Plastic you-turn' om mikroplast i havene. Mikroplast i havene er et stort miljøproblem, og konferencen byder på eksperter fra både udlandet og Danmark. Blandt talerne er også Margrete Auken, medlem af EU-Parlamentet for Socialistisk Folkeparti, og Pia Adelsteen (DF).

10:00 Konference om fremtidens gadeidræt

DGI afholder i dag konferencen "New Moves Summit", som handler om fremtidens gadeidræt. Her vil gadeidætsfolk, embedsmænd, organisationer og fonde mødes til dialog om fremtidens gadeidræt. Konferencen er en opfølgning på New Moves Solution Camp i juni 2015, som var et samarbejde mellem DGI, DIF, Trygfonden, Cefu, BL og Frivilligrådet.

10:00 Audiens på Christiansborg

I dag afholdes der offentlig audiens på Christiansborg Slot.

12:15 Kronprinsen overværer modtagelse af Forsvarets nye helikoptere

I dag modtager Forsvaret nye MH-60R SEAHAWK helikoptere, og kronprins Frederik vil være til stede ved modtagelsen.
Fakta om helikopterne
Danmark køber ni Seahawk-helikoptere

19:00 Kronprinsen er æresgæst ved 3GF-middag

I dag deltager kronprins Frederik som æresgæst ved en officiel middag med Global Green Growth Forum, også kaldet 3GF.

Kræftens Bekæmpelse holder Spis & Støt-uge

Restauranter i hele landet slår i denne uge dørene op for arrangementet 'Spis & Støt', som Kræftens Bekæmpelse står bag. 75 restauranter byder i år på menuer, hvor dele af prisen går til netop Kræftens Bekæmpelse. Frem til 12. juni kan menuer til henholdsvis 250, 500 og 2500 kroner opleves på forskellige restauranter.

Kom med forslag til Danmarkskanonen

Fra i dag kan man på sociale medier og www.danmarkskanon.dk komme med sine egne forslag til, hvad der skal med i Danmarkskanonen. Forslagene bliver så gennemgået til efteråret, hvor en bruttoliste derefter sendes ud til digital afstemning. Målet med Danmarkskanonen er, at den skal synliggøre den immaterielle kulturarv i Danmark.
Danmarkskanon skal synliggøre dansk kultur

Ramadanen begynder

Den muslimske fastemåned Ramadan begynder i dag. Det betyder, at de troende blandt andet skal holde sig fra mad fra solopgang til solnedgang. Ramadanen slutter i år 4. juli.