Læs mandagens business-kalender

Her er nogle af mandagens store begivenheder.

Østre Landsret behandler i dag den første straffesag om matchfixing i fodboldens verden. Fold sammen
Læs mere
Foto: OZAN KOSE

Business

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Indkomststatistik (A-indkomst) 2015
- Fuldførte videregående uddannelser 2014/2015

Klima

Bonn: Klimarapport fra FN
FN's klimapanel offentliggør i dag en opdatering af de enkelte landes løfter om reduktion af CO2.

Politik

13:30 København: Præsentation af udredning om dansk udenrigspolitik
Ambassadør Peter Taksøe-Jensen præsenterer i dag sin udredning om dansk udenrigspolitik. Ambassadøren blev sidste år udpeget til at stå for udredningen af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og efter dagens offentliggørelse er der debat på Københavns Universitet med både forskere og politikere. Forskerne er blandt andre Rebecca Adler-Nissen, professor ved Center for Europæisk Politik på Københavns Universitet, Mikkel Vedby Rasmussen, professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, og Martin Marcussen, professor ved Center for Europæisk Politik på Københavns Universitet.
Både Martin Lidegaard, tidligere udenrigsminister fra Radikale Venstre, og Per Stig Møller, tidligere udenrigsminister for Det Konservative Folkeparti, er mødt op for at diskutere udredningen.

14:45 København: Udenrigspolitisk Nævn møder Europarådets generalsekretær
Det Udenrigspolitiske Nævn mødes i dag med Europarådets generalsekretær, Thorbjørn Jagland. Han er på et to dage langt officielt besøg i Danmark.

15:00 København: Konference om rumfartindustrien
I dag afholder Dansk Industri og Dansk Metal en konference om rumfartindustriens fremtidsmuligheder. Ved konferencen deltager blandt andre ESA-astronaut Andreas Mogensen, uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) og tidligere justitsminister Morten Bødskov (S).

Retssager

09:00 Lyngby: Dankortsvindlere for retten
Retten i Lyngby behandler i dag straffesagen mod to personer, der er tiltalt for i en lang række tilfælde at have afluret folk deres pinkoder og efterfølgende stjålet de tilhørende dankort, som er blevet brugt til at hæve på.

09:30 København: Den største sag om doping i Danmark
Københavns Byret fortsætter i dag med en nævningesag, hvor tre mænd er sat under tiltale i den hidtil største sag om fremstilling af og handel med dopingmidler. Sagen fortsætter 3., 12., 23. og 30 maj.

09:30 København: Landsret behandler sag om matchfixing
Østre Landsret behandler i dag den første straffesag om matchfixing i fodboldens verden. I Københavns Byret blev en 28-årig mand i maj 2015 idømt betinget fængsel i et år for groft bedrageri, fordi han i samarbejde med flere daværende fodboldspillere fra Hvidovre IF fixede resultatet af to kampe i 1. division. Han har anket til landsretten. Sagen ventes at fortsætte i morgen.

09:30 København: Bødesag mod chefer i krakket bank
Østre Landsret skal efter planen i dag behandle en ankesag, hvor to tidligere chefer i den krakkede Eik Bank er tiltalt for at være ansvarlige for, at banken havde et alt for stort engagement med spekulanten Vagn William Andersen. I byretten blev mændene begge idømt bøder. Sagen fortsætter 3. maj.

Udland

Abbotbad: Femårsdagen for Osama bin Ladens død
Det er i dag fem år siden, at amerikanske specialstyrker dræbte den tidligere al-Queada-leder Osama bin Laden i Abbottabad i Pakistan.