Læs mandagens business-kalender

Foto: Liselotte Sabroe. Københavns Byret indleder i dag en straffesag mod en tidligere chef i Amagerbanken, en medarbejder og en tredje person. Bagmandspolitiet har rejst tiltale for bedrageri for i alt 15 millioner kroner. . (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2015)
Læs mere
Fold sammen

Business

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Udenrigsøkonomi 2015
- Betalingsbalancen over for udlandet december 2015
- Udenrigshandel med varer (md) december 2015
- Svinebestanden 1. januar 2016
- Udenrigshandel med tjenester 4. kvt. 2015
Udland:
- 0.50: Japan: Betalingsbalance, dec
- 8.00: Tyskland: Industriproduktion, dec, m/m
Øvrigt:
- Kina: Helligdag - Børsen holder lukket

Landspolitik

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) og sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) besøger i dag Gilleleje Havn sammen med Gribskov Kommunes borgmester, Kim Valentin. Ministrene får først en rundvisning på havnen, som begynder klokken 14.00.

Politi/ret

En afrikansk kvinde blev voldtaget fire gange af fire mænd fra Eritrea den 25. oktober. De truede med at slagte hende med en kniv, mens de skiftedes til at voldtage hende. Sagen begynder i dag i retten i Hjørring.

En 30-årig mand er tiltalt for uagtsomt manddrab sidste nytår ved at have leveret ulovligt fyrværkeri til tre mænd. Mændene døde, da de affyrede ulovlige krysantemumbomber. En 25-årig mand er tiltalt for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Københavns Byret indleder i dag en straffesag mod en tidligere chef i Amagerbanken, en medarbejder og en tredje person. Bagmandspolitiet har rejst tiltale for bedrageri for i alt 15 millioner kroner.

Kultur

I dag udgives den afdøde forfatter Klaus Rifbjergs digtsamling "Stemmerne". Digtsamlingen udkommer på Gyldendal.

Udland

USA's præsident Barack Obama er i dag vært, når Italiens præsident Sergio Mattarella besøger Det Hvide Hus. På mødet skal de to præsidenter blandt andet snakke om indsatsen mod Islamisk Stat og flygtningekrisen.

Beirut: Libanons parlament mødes for at vælge præsident
Det libanesiske parlament mødes i dag for 35. gang i forsøget på at vælge en præsident.

Den tidligere franske økonomiminister Jérôme Cahuzac skal i dag i retten. Cahuzac beskyldes blandt andet for skattesvindel og har tidligere selv erkendt at have haft en hemmelig udenlandsk bankkonto.

Navne

Skuespiller Birgitte Reimer, 90 år, amerikansk skuespiller Nick Nolte, 75 år, skuespiller Merete Voldstedlund, 70 år og tidl. bulgarsk fodboldspiller Hristo Stoichkov, 50 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.