Læs lørdagens Business-kalender

Her er nogle af fredagens begivenheder

Arkivfoto. Jyske Bank Boxen danner i morgen rammen om det danske melodigrandprix, hvor det afgøres, hvilken sang der skal med til Ukraine og konkurrere for Danmarks ære i maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Politik

Folkehøring skal vurdere danske udfordringer i EU
Folketingets Europaudvalg arrangerer i dag og i morgen en folkehøring om EU. Her skal 200 repræsentative personer debattere de største udfordringer for EU og dansk EU-politik. I morgen taler udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) ved folkehøringen.
Læs mere om folkehøringen her
Sted: København, Christiansborg
Region: Hovedstaden
Kontakt: Rasmus Baastrup, kontaktperson for Folkehøringen
tlf: 3337 3756
email: rasmus.baastrup@ft.dk

Indland

20:00 Dansk melodigrandprix i Herning
Jyske Bank Boxen danner i dag rammen om det danske melodigrandprix, hvor det afgøres, hvilken sang der skal med til Ukraine og konkurrere for Danmarks ære i maj. Årets værter er sangerinde og skuespiller Annette Heick og Johannes Nymark, som var en del af trioen "Lighthouse X", der sidste år tog sejren i det danske grandprix. Annette Heick havde også værtsrollen sidste år sammen med sin mor Hilda Heick. Som noget helt nyt består fagjuryen i år af fem såkaldte melodigrandprix-superfans, som skal sikre, at Danmark ikke som de seneste to år ryger ud allerede i semifinalen ved det internationale melodigrandprix. Tidligere har fagjuryen bestået af professionelle fra musikbranchen. Om en uge er det MGP for unge sangere, som løber af stablen på scenen i Jyske Bank Boxen.
Læs mere om valget af Herning som værtsby her
Se listen over de ti sange og læs mere om deltagerne
Læs mere om den nye fagjury med superfans
Læs mere om årets værter her
Sted: Herning, Jyske Bank Boxen, Kaj Zartows Vej 7
Region: Midtjylland

Noma serverer for sidste gang
Det er i dag sidste gang Restaurant Noma byder på ny nordisk mad. Planen er, at restauranten skal genåbne på et tidspunkt i 2017 i det ubenyttede søminedepot bag Christiania på Christianshavns Vold. Her vil Rene Redzepi og resten af holdet drive restaurant og gård, som følger tre sæsoner, hvoraf sommeren kommer til at bestå af en rent vegetarisk menu. Indtil videre er det dog sikkert, at restauranten åbner for en periode i Mexico fra 12. april til 28. maj, hvor det bliver en udendørsrestaurant i byen Tulum.
Læs mere om Nomas sidste servering her
Sted: København, Strandgade 93
Region: Hovedstaden

Copenhagen Comics byder indenfor
Copenhagen Comics, Københavns tegneseriefestival, byder i dag og i morgen indenfor til tegneserier, udklædninger og forfattere og tegnere. Blandt de udenlandske gæster er Dave McKean, som blandt andet har arbejdet med Batman og forfatteren Neil Gaiman.
Læs mere på festivalens hjemmeside
Sted: København, Øksnehallen
Region: Hovedstaden

Udland

Razzie-priser uddeles
I dag uddeles de såkaldte Razzie-awards, som gives til de filmåret 2016 værste film og skuespillerpræstationer. Det fulde navn for awardshowet er Golden Raspberry Awards, og traditionen tro uddeles de dagen inden Oscar-statuetterne. Det er 37. gang, de uddeles.
Se mere på Razzies hjemmeside her
Sted: USA
Region: Udland

Personalia

Fødselsdage
Billedkunstner Lise Malinovsky, 60 år.
Skuespiller og komiker Andreas Bo Pedersen, 50 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.