Læs fredagens finanskalender

Her er nogle af fredagens erhvervsbegivenheder.

Jacob Haugaard til Grøn Koncert i Valbyparken den 20. juli, 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

Erhverv

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
2. kvartal: Onxeo, Strategic Investments
Peers: D/S Norden (Pacific Basin, H1), FLSmidth (kl. 08.00, Komatsu, Q1), G4S (Prosegur, Q2), G4S (kl. 08.00, Securitas, Q2), H. Lundbeck (kl. 08.00, Takeda, Q1), LifeCycle Pharma (kl. 05.00, Astellas Pharma, Q1), Novo Nordisk (kl. 12.45, Merck & Co, Q2)

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Kvægbestanden, 30. juni 2017
- Konjunkturbarometer for erhvervene, juli 2017
Udland:
- 1.01: Storbritannien: Forbrugertillid, jul
- 1.30: Japan: Arbejdsløshed, jun
- 1.50: Japan: Detailsalg, jun
- 7.30: Frankrig: BNP-vækst, Q2 (foreløbig)
- 9.00: Spanien: BNP-vækst, Q2 (foreløbig)
- 9.30: Sverige: BNP-vækst, Q2
- 9.30: Sverige: Detailsalg, jun
- 11.00: Eurozonen: Økonomisk tillid, jul
- 11.00: Eurozonen: Forretningsklima, jul
- 11.00: Eurozonen: Industritillid, jul
- 11.00: Eurozonen: Servicetillid, jul
- 11.00: Eurozonen: Forbrugertillid, jul (foreløbig)
- 14.00: Tyskland: Forbrugerpriser, jul (foreløbig)
- 14.30: USA: BNP-vækst, årsbasis, Q2 (1. opgørelse)
- 14.30: USA: Privatforbrug, Q2 (1. opgørelse)
- 16.00: USA: Michigan-tillidsindeks, Q2 (endelig)

 

Indland

Svar på ansøgninger til videregående uddannelser
Tusindvis af ansøgere til de danske videregående uddannelser får i dag svar på, om de er kommet ind på drømmestudiet. De fleste uddannelser giver nu tilbagemelding digitalt, hvor ansøgeren enten får tilbudt en studieplads, tilbydes en standbyplads eller får et afslag på ansøgningen. Fristen for ansøgninger på kvote 1 var 5. juli, mens fristen for kvote 2 var 15. marts.

13:00 Bærfestival
Pometet afholder for første gang en Bærfestival. Pometet er en del af Instituttet for Plante- og Miljøvidenskab under Københavns Universitet. Festivalen er åben for alle, der er interesserede i bær og smag, både børn, vokse, bær-avlere, kokke.

13:00 Grøn Koncert i Odense
Det er 35. gang, at Grøn Koncert turnerer rundt i det danske land, og i dag rammer festivalen Odense. Musikprogrammet består blandt andre af Christopher, Scarlet Pleasure og Rasmus Seebach. Grøn Koncert besøger i år København, Kolding, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense og Næstved.

14:00 Den Spanske Trappe i Sønderborg indvies
Kunstneren Kristian Vodder Svensson og hans assistent, Sissel Starbæk, er forhåbentligt færdige med deres udsmykning af Den Spanske Trappe midt i Sønderborg, når der klokken 14.00 afholdes indvielse af den nye trappe. Trappedekorationen markerer Sønderborgs udnævnelse til Årets Ungdomskommune 2017, og trappen forbinder Sdr. Havnegade med Æblegade, hvorfra der er videre passage til Rådhustorvet.

Stella Polaris starter
Stella Polaris der er verdens største gratis electroniske chill-out festival starter på sin årlige turne rundt I Danmark. I dag spilles der op til afslapning på plænen ved Koldinghus i Kolding. I år kan festivallen der holder 20. års jubilæum derudover opleves i Aarhus, Frederiksberg og Sønderborg.

 

Udland

Premiere på Michael Moore's anti-Trump-show
Filminstruktør og -provokatør Michael Moore får i dag debut på de skrå brædder, når hans enmandsshow "The Terms of My Surrender" får debut på teatergaden Broadway i New York City. Moore er blandt andet kendt for sin dokumentar "Michael Moore in TrumpLand" fra 2016, hvor han går kritisk til den amerikanske præsident Donald Trump. Broadway-showet bliver ikke nogen undtagelse - det til trods for at flere republikanerne har forsøgt at lukke forestillingen ned. Det afholder dog ikke den satiriske og ofte markante og kritiske Moore fra at gå i kødet på præsidenten. Stykket vil give et bud på, hvordan Trump kunne stige til magten i USA.

17 tyrkiske journalister for retten i Istanbul
Retssagen mod 17 journalister fra den tyrkiske avis Cumhuriyet ventes i dag at slutte i Istanbul. De fleste har siddet varetægtsfængslet siden oktober, da de blev arresteret under mistanke for at støtte kupforsøget i juli 2016 og støtte til det kurdiske arbejderparti PKK, hvilket de alle har afvist. Retssagen begyndte mandag og ventes altså afsluttet i dag.

Sagen om drabet på halvbror til Nordkoreas leder for retten
Retssagen mod de to kvinder, der er tiltalt for at have dræbt Kim Jong-nam, halvbror til den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, indledes ved en højere retsinstans, High Court, i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur. Drabet skete i Kuala Lumpurs lufthavn den 13. februar, da de to kvinder angiveligt sprøjtede nervegas i ansigtet på Jong-nam. Retssagen har tidligere været for en lavere retsinstans, der dog besluttede, at man her ikke havde jurisdiktion til at behandle den. Dagens retsmøde ventes alene at have karakter af et forberedende møde, hvor forskelligt formalia skal afklares.

Nye astronauter afsted til ISS
Ifølge planen rejser astronauter fra Italien, Rusland og USA op til Den Internationale Rumstation(ISS). Opsendelsen af astronauterne sker fra Baikonur i Kasakhstan.