Læs fredagens business-kalender

Her er nogle af fredagens store begivenheder.

Kina offentliggør i dag, hvordan den økonomiske vækst har været i 1. kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM KYUNG-HOON

Business

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Producent- og importprisindeks for varer marts 2016
- Kriminalitet (kvt.) 1. kvt. 2016
- Indvandreres og efterkommeres tilknytning til arbejdsmarkedet november 2014
Udland:
- 4.00: Kina: Industriproduktion, y/y, mar
- 4.00: Kina: BNP-vækst, y/y, Q1
- 11.00: Eurozonen: Handelsbalance, feb
- 14.30: USA: Empire Manufacturing
- 15.15: USA: Industriproduktion, m/m, mar
- 15.15: USA: Kapacitetudnyttelse, mar
- 16.00: USA: Michigans tillidsindeks (foreløbig), apr

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
Peers: Vestas Wind Systems (Sinovel Wind Group, Q4)

Landspolitik

I dag er der møde i Folketingssalen. Flere lovforslag ventes behandlet, på dagsordenen er blandt andet forslag fra justitsministeren om forsikringer og pension og erhvevs- og vækstministeren om værdipapirhandel

I dag er der møde i Europaudvalget. Blandt dagens emner er den årlige handelspolitiske orientering fra udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Efter aftalen om integration, der faldt på plads før påske, mødes parterne igen i dag for blandt andet at snakke om praktikpladser.

Politi/Ret

Retten i Horsens indleder i dag en nævningesag, hvor en 27-årig mand er anklaget for at ville dræbe to søstre i Løsning. Han beskyldes for at have affyret skud med en pistol mod en hoveddør, og de to søstre blev ramt i henholdsvis bugen og i højre arm.

Retten i Viborg behandler i dag en sag mod fem mænd, der er tiltalt for at stå bag et meget groft hjemmerøveri i Skals. Offeret fik stød med strømpistol og blev slået i hovedet med en spade. Det udløste en livsfarlig hjerneblødning. 14 retsdag er afsat.

Københavns Byret behandler i dag en sag mod to mænd, der er anklaget for at fremstille doping.

Udland

I dag genindfører regeringen i den indiske hovedstad, New Delhi, beslutningen om at begrænse antallet af biler, der må køre i byen. Indsatsen sker for at mindske den store forurening, som præger byen.

Kina offentliggør i dag, hvordan den økonomiske vækst har været i 1. kvartal.

Sagen mod en 63-årig dansker i Sydafrika fortsætter i dag. Manden er sigtet for at stå bag en række seksuelle overgreb og have haft usømmelig omgang med kvindelige kønsorganer.

De officielle kampagner for eller imod EU kan i dag begynde i Storbritannien. Der er i dag 10 uger til valget finder sted, og briterne skal beslutte, om de fortsat vil være medlem af EU.

Navne

Tidl. fransk cykelrytter "den evige toer" Raymond Poulidor, 80 år, engelsk sanger Samantha Fox, 50 år, dansk skuespiller Amalie Dollerup, 30 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.