Læs fredagens business-kalender

Her er nogle af fredagens begivenheder i erhvervslivet.

Women's Board Award uddeles for femte gang i Danmark, og prisen overrækkes af kronprinsesse Mary. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

ERHVERV

14:30 Kronprinsessen overrækker Women's Board Award
Women's Board Award uddeles for femte gang i Danmark, og prisen overrækkes af kronprinsesse Mary. Prisen gives til årets kvindelige bestyrelsesmedlem, hvor mere end 100 kvinder var med i opløbet, mens 15 kandidater er med på shortlisten. Prisoverrækkelsen finder sted klokken 14.00-16.00 med efterfølgende reception hos Lederne, Vermlandsgade 65.
Hjemmesiden for Women's Board Award

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
Luxor

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:

  • It-anvendelse i befolkningen (tema), deleøkonomi, EU-tal, 2017
  • 0.30: Japan: Forbrugerpriser, y/y, dec
  • 9.30: Sverige: Detailsalg, y/y, dec
  • 10.00: Eurozonen: M3-pengemængde, y/y, dec
  • 10.30: Storbritannien: BNP, Q4
  • 14.30: USA: Privatforbrug, Q4
  • 14.30: USA: BNP-vækst, årsbasis, Q4 (3. opgørelse)
  • 14.30: USA: Ordreindgang af varige goder (foreløbig), dec

POLITIK

 

10:00 Møde i salen
I dag er der møde i Folketingssalen, hvor en stribe lovforslag bliver behandlet på dagens møde. På dagsordenen er blandt andet et forslag fra blandt andre Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) om indførelse af obligatoriske dansksprogede fag på de engelsksprogede uddannelser i Danmark.
Se Folketingets ugeplan her

10:00 Europaudvalgsmøde
Folketingets Europaudvalg mødes i dag på Christiansborg. Mødet omhandler blandt andet de kommende rådsmøder i EU for landbrug og fiskeri og almindelige anliggender, her særligt brexit.

KRIMINAL

09:00 Straffesag om bestikkelse i Atea
Retten i Glostrup fortsætter den store straffesag om bestikkelse mod it-selskabet Atea og syv mænd. Det påståede udbytte var på cirka en million kroner. Blandt gaverne var rejser til et Formel 1 løb i Dubai og til Las Vegas samt middage på fornemme restauranter. De tiltalte nægter sig skyldige. Der er afsat over 30 retsmøder til sagen, som ventes at slutte i begyndelsen af februar 2018. Sagen begyndte 10. oktober.

09:00 Jysk lærer vil have erstatning for vold fra 14-årig
Højesteret behandler en retssag mellem en lærer og Erstatningsnævnet. Hun mente sig udsat for vold af en 14-årig på et socialpædagogisk opholdssted. Imidlertid anmeldte hverken hun eller institutionen sagen til politiet inden 72 timer. Nu skal Højesteret afgøre, om Erstatningsnævnet handlede rigtigt ved at nægte erstatning. Dommen afsiges ikke denne dag.

09:30 Tidligere lokalpolitiker skal i retten for at have krænket kvinde
Hans Bjergegaard, der er tidligere lokalpolitiker for Dansk Folkeparti, er anklaget for blufærdighedskrænkelse af en kvinde. Det skete sidste sommer, mens han stadig sad i byrådet i Assens Kommune.

UDLAND

14:00 Donald Trump taler på World Economic Forum
USA's præsident, Donald Trump, taler på World Economic Forum i Davos. Forummet begyndte tirsdag i Schweiz og samler topfolk inden for økonomien og politikere. Ifølge Reuters begynder talen klokken 14.00.

Dom i sydkoreansk korruptionssag med dansk islæt
I Sydkorea ventes der at falde dom i korruptionssagen mod Choi Soon-sil, der er en nær veninde til landets tidligere præsident Park Geun-hye. Sagen har et dansk hjørne, idet en datter til Choi Soon-sil i januar sidste år blev anholdt af politiet i Aalborg efter et tip fra en sydkoreansk journalist. Anholdelsen i Danmark af den 20-årige Chung Yoo-ra skete efter en international arrestordre på begæring af Sydkoransk politi, der ønskede at afhøre hende om moderens forbindelse til den tidligere præsident.

Rex Tillerson besøger Polen
Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, besøger i dag og i morgen Polen. Her vil han mødes med polske embedsmænd for at diskutere relationen mellem USA og Polen samt globale udforinger og regional sikkerhed.