Læs fredagens Business-kalender

Her kan du læse om nogle af fredagens begivenheder i erhvervslivet.

Boligsiden.dk offentliggør i dag nye tal over udbuddet på boligmarkedet per 1. januar. Tallene viser udviklingen i udbuddet fordelt på landets regioner og de tre boligtyper villa/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Erhverv

06:00 Nye tal for udbuddet på boligmarkedet
Boligsiden.dk offentliggør fredag nye tal over udbuddet på boligmarkedet per 1. januar. Tallene viser udviklingen i udbuddet fordelt på landets regioner og de tre boligtyper villa/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger.
Se de seneste tal fra Boligsiden.dk her

08:00 Nye tal for konkurser og tvangsauktioner
Danmarks Statistik kommer fredag med nye tal for konkurser og tvangsauktioner. Tallene gælder for december 2017.

08:00 Arbejdsløse i november
Danmarks Statistik kommer fredag med tal på, hvor mange arbejdsløse der var i november sidste år.

14:30 Amerikansk kongetal offentliggøres
Det amerikanske kongetal, tallet for jobskabelse, bliver offentliggjort fredag klokken 14.30. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA.

Statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Tvangsauktioner, december 2017
- Konkurser, december 2017
- Arbejdsløsheden, november 2017
Udland:
- 11.00: Eurozonen: Producentpriser, nov
- 14.30: USA: Jobskabelse ex landbrug, dec
- 14.30: USA: Arbejdsløshed, dec
- 14.30: USA: Handelsbalance, nov
- 16.00: USA: ISM Service, dec
- 16.00: USA: Ordreindgang af varige goder (endelig), nov

Udland

50 års-dagen for begyndelsen på "Foråret i Prag"
"Foråret i Prag" er den samlende betegnelse for de reformer for at liberalisere og demokratisere staten, som det kommunistiske parti under ledelse af Alexander Dubček iværksatte i det daværende Tjekkoslovakiet fra januar 1968. Pragforåret betegner derfor demokratiseringen og forsøget på at skabe en "socialisme med et menneskeligt ansigt", som fandt sted i Tjekkoslovakiet. Reform-bestræbelserne blev knust, da styrker fra Warszawa-pagten anført af sovjetiske kampvogne den 21. august 1968 invaderede Tjekkoslovakiet, afsatte Dubcek og "genoprettede" kommunistisk "ro og orden".

Erdogang møder Macron i Paris for først gang siden det franske valg
Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, besøger i dag Paris for at mødes med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron. Det er første gang, Erdogan besøger den franske præsident i Paris siden valget i maj. Under besøget skal de tale om bilaterale relationer, borgerkrigen i Syren, uro i Palæstina og menneskerettigheder.

Indland

13:00 Bureau Veritas Kick Off Seminar 2018
Bureau Veritas holder deres årlige Kick Off Seminar. her vil 600 erhvervsfolk blive opdateret inden for arbejdsmiljø, miljø, kvalitet og sikkerhed. PÅ seminaret taler blandt andre den tildligere elite håndboldspiller Lars Christiansen.
Information og program

15:00 Årets modtager(e) af Cavlingprisen offentliggøres
Dette års Cavlingpris uddeles i dag af Dansk Journalistforbund ved en prisoverrækkelse på Nationalmuseet. Prisen gives til 'en journalist eller en gruppe af journalister, der i særlig grad har udvist initiativ og talent'. 52 projekter er blevet foreslået til prisen, heraf blev fire nomineret til det endelige opløb. Prisoverrækkelsen finder sted i Nationalmuseets festsal klokken 15.00.
Om Cavlingprisen

17:00 Første del af Danmarks miltære bidrag til Baltikum sendes afsted
De første militære køretøjer og materiel til det danske bidrag til Natos enhanced Forward Presence (eFP) i Baltikum sejles af sted fra Aalborg. Det drejer sig om lastbiler, landrovere, minibusser, sanitetskøretøjer – i alt cirka 40 køretøjer og 60 containere. Læsning af køretøjer og containere starter klokken 17.00. Skibet sejler omkring midnat.
Pressen er velkommen til at overvære, når køretøjerne køres om bord og containerne læsses på skibet. Der vil være talspersoner fra Forsvaret til stede. Alle journalister og fotografer skal akkrediteres og medbringe gyldigt pressekort. Deadline for tilmelding er 3. januar klokken 12.00.

17:00 Forsvaret sender militære køretøjer og materiel til Estland
De første militære køretøjer og materiel til Forsvarets bidrag til Natos mission i Baltikum bliver efter planen afsendt i dag omkring midnat. Omkring 200 danske soldater sætter nu kursen mod Estland for at indgå i Natos mission i de baltiske lande og Polen kaldet "knytnæven mod øst". I løbet af i dag forbereder Forsvaret sendingen, og her er pressen og fotografer velkommen. Omkring 40 køretøjer og 60 containere bliver lastet om bord på skibet ved Aalborg Havn fra klokken 17.00.