Læs fredagens Business-kalender

Læs om nogle af fredagens begivenheder her.

Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

08:00 Jordbruget renter og gæld

Danmarks Statistik kommer med en opgørelse på jordbrugets renter og gæld samt økonomi i 2016.
Sted: København
Region: Hovedstaden

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

1. kvartal: Rovsing
Peers: D/S Norden (J. Lauritzen, Q3), DFDS (Viking Line, Q3)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Jordbrugets renter og gæld, 2016
- Jordbrugets investeringer, 2016
Udland:
- 10.00: Eurozonen: Betalingsbalance, sep
- 11.00: Eurozonen: Produktion i bygge og anlæg m/m, sep
- 14.30: USA: Påbegyndt boligbyggeri, okt
- 14.30: USA: Byggetilladelser, okt

KRIMINAL

09:00 Svindel med udbytteskat for retten

Retten i Glostrup fortsætter i dag straffesagen mod en tidligere skattemedarbejder og en dansker bosat i USA. Sagen handler om bedrageri og bestikkelse i en sag om svindel med udbytteskat. Tiltalen drejer sig om bedrageri for 37,4 millioner kroner over for Skat. Den tidligere skattemedarbejder er endvidere tiltalt for embedsmisbrug og modtagelse af bestikkelse for godt to millioner kroner. Sagen begyndte 16. november og fortsætter 22., 23., 27. og 29. november, samt 5. og 7. december.

Bagmandspoliti anklager ansat i Skat for millionsvindel
Sted: Glostrup
Region: Hovedstaden

10:00 Landsret afgør Kasi-Jespers sag mod Skatteministeriet

Østre Landsret ventes i dag at afsige dom i Jesper "Kasi" Nielsens sag mod Skatteministeriet. Landsskatteretten afgjorde sidste år, at en række sponsorater, som familievirksomheden Kasi ApS havde indgået med fodboldklubben Brøndby IF og håndboldklubben AG København, ikke var fradragsberettigede. Det er den afgørelse, familien har indbragt for Østre Landsret.

Jesper "Kasi" Nielsen kæmper for millioner i landsret
Sted: København
Region: Hovedstaden

UDLAND

08:00 Socialt EU-topmøde med arbejdsmarkedets parter

EU’s stats- og regeringschefer og arbejdsmarkedets parter holder i dag socialt topmøde i Göteborg. Der er kl. 1530 afsluttende pressemøde med værterne, Sveriges statsminister, Stefan Löfven, formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, og EU-præsident Donald Tusk.

Topmødets program.

Sted: Göteborg
Region: Sverige
Kontakt: Den svenske regerings topmøde-sekretariat
tlf: +46 8 405 10 00 (omstilling)
email: rk.socialsummit@gov.se

08:30 Brexitminister taler om Europas fremtid på økonomisk konference

Den britiske brexitminister, David Davis, taler i dag ved Tysklands store økonomiske konference, Sueddeutsche Zeitung, i Berlin. David Davis, der er Storbritanniens chefforhandler i exitforhandlinger med EU, skal tale om Europas fremtid på konferencen. Konferencen begyndte torsdag og slutter i morgen.

Læs om konferencen her.

Sted: Berlin
Region: Tyskland

Mexico, USA og Canada forhandler om handelsaftale

Mexico er i dag vært, når den femte runde af forhandlingerne omkring handelsaftalen Nafta begynder. Nafta er en aftale mellem Mexico, USA og Canada, og USA's præsident, Donald Trump, har gennem lang tid kritiseret aftalen. Denne forhandlingsrunde fortsætter frem til tirsdag. Yderligere forhandlinger ventes i 2018.

Trilateral Statement on the Conclusion of the Fourth Round of NAFTA Negotiations

Sted: Mexico
Region: Udland

INDLAND

09:30 Almene Boligdage i Aarhus

I dag og i morgen holdes Almene Boligdage, som er den almene sektors største fælles arrangement, der afvikles hvert tredje år. Almene Boligdage 2017 vil sætte fokus på centrale emner inden for den almene sektor under overskriften ”Vi udvikler velfærdssamfundet”. Programmet for Almene Boligdage 2017 vil dels foregå på konferencestedet Radisson Blu Scandinavia Hotel Aarhus og dels rundt omkring i Aarhus by, hos boligorganisationer mv.

Sted: Aarhus, Radisson Blu Scandinavia Hotel
Region: Midtjylland
Kontakt: Dorte Hjerrild
tlf: 33 76 20 39
email: dhj@bl.dk

11:00 Supercykelsti i Sønderborg indvies

Fremover kan pendlere på to hjul suse mellem Danfoss i nord til Sønderborg i syd i den gamle jernbanetunnel under Kongevej. Als får nemlig i dag sin helt egen "motortrafikvej" for cyklister i nord-sydgående retning. Indvielsen finder sted inden i den gamle jernbaneviadukt, hvor det sidste tog til Mommark kørte igennem i 1962.
Sted: Sønderborg
Region: Sønderjylland
Kontakt: Jesper Erik Sørensen, kommunikationskonsulent
tlf: 27 90 39 59
email: jssr@sonderborg.dk

13:00 Tivoli vil bespise gæster med nyt madmarked

Forlystelsesparken Tivoli åbner i dag en ny madsatsning nemlig Tivoli Food Hall. Tivoli Food Hall er placeret i den nye bygning Tivoli Hjørnet på hjørnet af Bernstorffsgade og Vesterbrogade. Der er fri adgang til food hall’en, mens der gælder almindelig entré til haven.

Sted: København
Region: Hovedstaden

13:30 Reception for den københavnske U-turn succes

Den københavnske måde at bygge et rådgivnings- og behandlingstilbud for unge op på er under konstruktion i flere kommuner. ”Model U-turn” er ved at blive implementeret i fem kommuner, og nu er modellen blevet beskrevet i en bog, der skal inspirere fagpersoner, som arbejder med unge med rusmiddelproblemer. I den anledning holdes der bogreception for bogen ”U-turn – teori, metode og praksis” hvor Københavns socialborgmester Jesper Christensen og leder af U-turns videnscenter for unge og rusmidler Dan Orbe vil sige et par ord.

Sted: København, U-turn. Studiestræde 47, København K
Region: Hovedstaden
Kontakt: Nanna Lehrmann, kommunikationskonsulent,
tlf: 2485 1608
email: F27F@sof.kk.dk