Læs fredagens Business-kalender

Her kan du læse om nogle af fredagens begivenheder.

Foto: Henning Bagger

ERHVERV

08:00 Regnskab fra kriseramte PostNord

Det kriseramte dansk-svenske PostNord kommer med regnskab for årets første tre kvartaler. Det sker midt i en livstruende økonomisk krise for selskabet, primært forårsaget af massivt underskud i den danske del. Sidste fredag enedes den danske og den svenske regering om tilsammen, Danmark dog broderparten, at skyde 1,7 milliarder kroner ind i en redningsplan for den danske del af PostNord. Pengene skal blandt andet gå til at finansiere afskedigelser af tjenestemandsansatte medarbejdere, der har krav på tre års løn.

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

Rovsing (kl. 14.00)

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

Peers: A.P. Møller - Mærsk (OOCL, Q3 fragttal), FLSmidth (Lafargehoicim, Q3), FLSmidth (kl. 08.00, Komatsu, Q3), Novo Nordisk (kl. 12.45, Merck & Co, Q3), Royal Unibrew (kl. 08.00, Olvi, Q3), Scandinavian Tobacco (kl. 08.15, Swedish Match, Q3)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Regnskabsstatistik for økologisk jordbrug, 2016
- Regnskabsstatistik for gartneri, 2016
- Lønstruktur, 2016
Udland:
- 1.30: Japan: Forbrugerpriser, sep
- 9.30: Sverige: Detailsalg, sep
- 14.30: USA: BNP-vækst, Q3, q/q, årsbasis (1. opgørelse)
- 14.30: USA: Privatforbrug, Q3 (1. opgørelse)
- 16.00: USA: Michigan-tillidsindeks (endelig), okt

POLITIK

09:00 Konference om maritime uddannelser

Det Konservative Folkepartis erhvervsordfører, Anders Johansson, holder i dag en konference om de danske maritime uddannelser på Christiansborg. Baggrunden for konferencen er, de maritime skolers faldende optagstal, samt de maritime virksomheders frygt for manglende arbejdskraft i fremtiden. Deltagere ved konferencen tæller bl.a. erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), Danske Rederier, Søfartens ledere, studerende fra Marstals navigationsskole, samt politiske ordfører. For mere info og tilmelding kontakt eller .

10:00 Møde i Europaudvalget

I dag er der møde i Folketingets Europaudvalg. På dagsordenen er blandt andet rådsmødet for landbrug og fiskeri i starten af november.

KRIMINAL

09:00 Straffesag om bestikkelse i Atea

Retten i Glostrup fortsætter i dag den store straffesag om bestikkelse mod it-selskabet Atea og syv mænd. Det påståede udbytte var på cirka en million kroner. Blandt gaverne var rejser til et Formel 1 løb i Dubai og til Las Vegas samt middage på fornemme restauranter. De tiltalte nægter sig skyldige. Der er afsat over 30 retsmøder til sagen, som ventes at slutte i begyndelsen af februar 2018. Sagen begyndte 10. oktober.

09:30 Stort opgør om gebyr ved handel i netbutikker

Østre Landsret ventes i dag at afslutte en retssag, som Nets har anlagt mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Opgøret drejer sig om det gebyr, som forbrugere pålægges, når de handler i netbutikker. Styrelsen har bestemt, at gebyret skal sættes ned, men Nets er uenig. Sagen begyndte 24. oktober.

UDLAND

11:00 Spaniens regering stemmer om tiltag mod Cataloniens selvstyre

Parlamentet i Madrid skal stemme om, hvorvidt man skal indføre tiltage, der begrænser Cataloniens selvstyre.

22:45 Sidste tur med Air Berlin

I aften lander der for sidste gang et fly fra det konkursramte tyske lavprisselskab Air Berlin i Tegel-lufthavnen i hjembyen Berlin. Det er efter planen maskinen fra München kl. 22:45, der sætter punktum for selskabets flyvninger. Dog er der også enkelte ankomster og afgange lørdag, men de udføres ikke med Air Berlin-maskiner, men af samarbejdspartneren NIKI Air.

INDLAND

12:00 Topmøde om stress

StressAlliancen holder topmøde, hvor 80 topledere og eksperter samles for at se fremad i stressdebatten. Ved topmødet vil der blandt andet være fokus på de handlinger, der er med til at skabe overskud og det underskud, der giver røde tal på bundlinjen. Desuden præsenteres StressBeregneren, der kan hjælpe virksomheder med at konkretisere de økonomiske gevinster, der ligger i at undgå at medarbejdere sygemeldes med stress. Samtidig løftes sløret for StressAlliancens definition af stress. Definitionen skaber et fælles sprog om stress og er udviklet i samarbejde med ledende eksperter, forskere, virksomheder og andre på området.