Læs fredagens Business-kalender

Her er nogle af fredagens begivenheder.

Foto: KYRRE LIEN

ERHVERV

08:00 Norwegian med trafiktal for juli

Flyselskabet Norwegian kommer i dag med trafiktal for juli. Sidste måned kom selskabet op over tre millioner passagerer på en måned, da tallene for juni blev offentliggjort.
Norwegian krydsede ny milliongrænse i juni måned

09:00 Nye tal for konkurser og tvangsauktioner

Danmarks Statistik kommer i dag med nye tal for konkurser og tvangsauktioner. Tallene er for juli 2017.
Boligejeres gode økonomi holder tvangsaktioner for døren

14:30 Amerikansk kongetal offentliggøres

Det amerikanske kongetal, tallet for arbejdsløshed, bliver offentliggjort i dag klokken 14.30. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

Peers: A.P. Møller - Mærsk (Orient Overseas, Q2)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Konkurser, juli 2017
- Tvangsauktioner, juli 2017
Udland:
- 8.00: Tyskland: Fabriksordrer, juni
- 14.30: USA: Jobskabelse ex landbrug, juli
- 14.30: USA: Arbejdsløshed, juli
- 14.30: USA: Handelsbalance, juni
Øvrigt:
- 8.00: : Norwegian - trafikdata, jul

UDLAND

Præsidentvalg i Rwanda

Der afvikles i dag præsidentvalg i Rwanda. En folkeafstemning i december 2016 gjorde det muligt for Paul Kagame at sidde en periode mere. Vinder han valget, bliver det således hans tredje periode som præsident. Han er oppe imod kandidaterne Frank Habineza og Philippe Mpayimana, som begge er yngre spillere på den politiske scene.

Venezuelas nyvalgte nationalforsamling bliver indsat

Demonstranter ventes at gå på gaden i dag i Venezuela, når den nyvalgte nationalforsamling bliver indsat. De seneste måneder har der været voldsom uro i Venezuela. Det kulminerede søndag, da vælgerne var kaldt til valg af en omstridt forfatningsgivende forsamling. Den socialistiske præsident, Nicolas Maduro, vil ifølge kritikere dermed tilrane sig magt og kortslutte det eksisterende demokrati. Oppositionen boykottede valget og beskyldte efterfølgende styret for at have fusket med antallet af stemmer ved valget. Et britisk it-firma mener også, at der er sket stemmefusk, hvilket har fået justitsministeren til at udpege to anklagere til at granske de fire direktører for den nationale valgkomité. Planen var oprindeligt, at de 545 medlemmer skulle indsættes i nationalforsamlingen torsdag, men præsidenten udsatte det til fredag. De seneste fire måneder har Venezuela været plaget af voldsomme sammenstød mellem politiet og demonstranter. Mindst 125 mennesker har mistet livet i forbindelse med urolighederne.

INDLAND

17:00 Kunstner bygger stor træskulptur i København

Kunstneren Johann Le Guillerm bygger i dag, søndag og tirsdag sin store træskulptur 'La Transumante' tre forskellige steder i København. Skulpturen er skabt af 150 stykker træ, som ikke er sat sammen med hverken søm, skruer, snor eller lim. Konstruktionen, hvor hvert stykke er tre meter langt, sættes om af kunsteren og 12 hjælpere og vil første gang kunne ses mellem 17.00 og 23.00 i dag på Israels Plads. Søndag rykker de til Islands Brygge, mens skulpturen tirsdag kan ses ved Skuespilhuset.