Læs fredagens Business-kalender

Her er nogle af fredagens begivenheder

ARKIVFOTO 2016 af SAS-fly- - Se RB 1/8 2016 06.00. Mandag har SAS eksisteret i 70 år. Selskabet kæmper med en abnorm prisudvikling, siger dansk koncerndirektør. (Foto: JOHAN NILSSON/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHAN NILSSON

ERHVERV

07:30 Tryg med regnskab for de første tre måneder af 2017

Forsikringsselskabet Tryg sparker regnskabssæsonen for 2017 i gang i dag og kommer med regnskab for de første tre måneder af året.
Sted: København
Region: Hovedstaden

09:00 B&O med regskab for de første ni måneder af 2016/17

Bang og Olufsen kommer med regnskab for de første ni måneder af det forskudte regnskabsår 2016/17.
Sted: Struer
Region: Nordjylland

09:00 Finansdanmark kommer med tal på ejendomssalget i marts

Finansdanmark, der tidligere gik under navnet Realkreditrådet, kommer med tal på, hvordan salget af ejerboliger gik i marts.
Sted: København
Region: Hovedstaden

11:00 SAS med nye trafiktal

Luftfartsselskabet SAS kommer i dag med trafiktal for marts. Selskabets regnskab viser, at der er to store udfordringer i flybranchen, olieprisen og prispres på flybilletter. I går kom tallene for marts for Norwegian, en af SAS' store konkurrenter i norden.
Oliepris og prispres rammer SAS hårdt
Sted: København
Region: Hovedstaden

14:30 Amerikansk kongetal offentliggøres

Det amerikanske kongetal, tallet for arbejdsløshed, bliver offentliggjort i dag klokken 14.30. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA.
Sted: USA
Region: Udland

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

1. kvartal: Tryg (kl. 07.30, telekonference kl. 10)
3. kvartal: Bang & Olufsen (offentliggøres omkring kl. 8; telekonference kl. 10)

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

  • LifeCycle Pharma

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Feriehusudlejning, februar 2017
- Overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrehjem mv., februar 2017
- Industriens produktion og omsætning, februar 2017
- Innovation og forskning, 2017 (bog)
Udland:
- 8.00: Tyskland: Industriproduktion, m/m, feb
- 8.00: Tyskland: Eksport, m/m, feb
- 8.00: Tyskland: Importpriser, m/m, feb
- 10.30: Storbritannien: Industriproduktion, m/m, feb
- 14.30: USA: Jobskabelse ex landbrug, mar
- 14.30: USA: Arbejdsløshed, mar
- 16.00: USA: Engroslagre (m/m), feb
Øvrigt:
- 11.00: SAS: Trafiktal, marts

POLITIK

07:15 Åbent samråd om danske bankers involvering i Panama Papers

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) er i dag kaldt i samråd om Finanstilsynets 'Redegørelse for undersøgelse af danske bankers involvering i Panama Papers-sagen'. Ministrene skal blandt andet svare på, hvordan de vil forhindre lignende sager i fremtiden, og hvordan Skats indsats mod skattely er. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Morten Bødskov (S).
Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside
Sted: København, Christiansborg, lokale 1-133
Region: Hovedstaden

13:00 Åbent samråd om ændring af lånegrænse for fritidshuse

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er i dag kaldt i åbent samråd om L 165, ændring af lånegrænse for fritidshuse. Ministeren skal blandt andet gøre rede for, hvorvidt han mener, at en ændring af lånegrænsen vil medvirke til eller forværre en eventuel økonomisk krise, som de udvidede lånemuligheder gjorde det op til den finansielle krise i 2008. Samrådsspørgsmål er stillet efter ønske fra Kaare Dybvad (S).
Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside
Sted: København, Christiansborg, lokale 1-133
Region: Hovedstaden

4:00 Minister får anbefalinger fra økologisk erhvervsteam

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) modtager i dag anbefalinger om økologiens fremtid fra det økologiske erhvervsteam. Anbefalingerne ser på, hvordan økologien kan fremtidssikres. Det økologisk erhvervsteam blev nedsat som en del af Fødevare- og landbrugspakken. Både ministeren og erhvervsteamet er til stede, og der er mulighed for at stille spørgsmål og få udleveret rapporten.
Læs pressemeddelelsen her
Sted: Skjern, Fødevarepark Skjern Enge, Feldsingvej 3
Region: Midtjylland

Kriminal

09:00 Zoologiske haver i strid med Skat

Vestre Landsrets 8. afdeling i Viborg fortsætter i dag en sag, hvor zoologiske haver i København, Odense og Aalborg samt Nordsø Oceanarium i Hirtshals har stævnet Skat i strid om lønsumsafgift. Sagen blev også behandlet i går.
Sted: Viborg
Region: Midtjylland

Udland

09:00 EU's økonomi- og finansministre

EU’s økonomi- og finansministre holder i dag og i morgen uformelt møde i Valletta.

15:00 Eurogruppemøde

Eurogruppen mødes i dag. Eurogruppen består af finansministrene fra de lande, som har euroen som møntfod. Ministrene skal blandt andet tale om økonomisk hjælp til Grækenland. Forhandlingerne omhandler en økonomisk hjælpepakke til Grækenland, og derfor forhandles der om græske reformer, blandt andet en pensionsreform og en reform af arbejdsmarkedet, som gør det nemmere at fyre ansatte.

Tysklands præsident besøger Grækenland

Tysklands præsident Frank-Walter Steinmeier besøger i dag og i morgen Grækenland. I løbet af besøget skal han blandt andre mødes med præsident Prokopis Pavlopoulos og premierminister Alexis Tsipras. Det er første gang Steinmeier besøger Grækenland som præsident. Han var før Tysklands udenrigsminister.
Besøget finder sted samme dag, som eurozonens finansministre mødes for at forhandle om en ny økonomisk hjælpepakke til Grækenland. Forhandlingerne går på, at Grækenland skal gennemføre reformer for at få den økonomiske hjælp. Det gælder særligt en pensionsreform og en reform af arbejdsmarkedet, der gør det nemmere at fyre ansatte.

Indland

06:00 Nye tal for huspriser

Boligsiden.dk offentliggør i dag sidens boligmarkedsindeks, som samler tallene fra marts på blandt andet kvadratmeterpris, salgspris og nedslag i pris. Tallene gælder for både villaer, rækkehuse og ejerlejligheder, og indekset ser samtidig på udviklingen. Markedsindekset for marts vil blive sammenlignet med indekset for den seneste måned og for et år siden. Indekset offentliggøres klokken 6.00 på hjemmesiden.