Læs fredagens Business-kalender

Erhverv

 

Udviklingen på boligmarkedet i 2016

Realkreditrådet - i dag kaldet Finansdanmark - kommer med tal på boligmarkeds-statistikken indeholder, der kvartalsvise oplysninger om de gennemsnitlige kvadratmeterpriser og antallet af frie handler for parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse i 2016.

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

Solar B

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)​

4. kvartal: H+H International. Peers: FLSmidth (KHD Humboldt Wedag, FY), Pandora (Tiffany & Co., Q4 2016/17, telekonference kl. 13.30)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:

  • Firmaernes køb og salg, januar 2017
  • Kontanthjælp, 4. kvt. 2016

Udland:

  • 11.00: Eurozonen: Handelsbalance, jan
  • 14.15: USA: Industriproduktion, feb
  • 14.15: USA: Kapacitetsudnyttelse, feb
  • 15.00: USA: Michigan tillidsindeks (foreløbig), mar
  • 15.00: USA: Ledende indikatorer, mar

Politik

 

12:40 Esben Lunde mødes med den irske landbrugs- og fiskeriminister

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) møde om Brexit med den irske landbrugs- og fiskeriminister Michael Creed. På mødet vil de diskutere den fremtidig eksport af fødevare- og landbrugsvarer til Storbritannien og fiskeri i britisk farvand. Efter mødet vil der være doorstep for pressen.

Kriminal

 

09:30 Ventet dom i ankesag om Atea-bestikkelse

Østre Landsret ventes i dag at færdigbehandle og afsige dom i de første ankesager om offentligt ansatte, der skal have modtaget bestikkelse i form af iPads og andet fra it-selskabet Atea. Afgørelsen af denne sag kan få betydning for de øvrige sager i komplekset, der har udviklet sig til at være en af de største sager om bestikkelse i nyere tid.

Udland

 

G20-landenes finans- og økonomiministre mødes i Baden-Baden

I dag og i morgen mødes finans- og økonomiministrene fra G20-landene og central bankerne i Baden-Baden.

Skotsk parti holder partikonference

Det skotske nationalistparti SNP holder i dag og i morgen partikonference i Aberdeen. Her vil partiet blandt andet forberede sig på lokalvalgene i maj. Partiets leder Nicola Sturgeon har bragt endnu en folkeafstemning om uafhængighed fra Storbritannien i spil, efter landet i juni sidste år stemte for at forlade EU, mens Skotland stemte for at blive i unionen.

Merkel møder Trump i Washington

Tysklands kansler Angela Merkel mødes i dag med USA's præsident Donald Trump. Mødet finder sted i den amerikanske hovedstad, Washington. Donald Trump har tidligere kritiseret EU's flygtningepolitik og Tysklands rolle i denne, mens Angela Merkel har kritiseret Trumps indrejseforbud, som målrettet gik efter borgere fra syv primært muslimske lande.
Mødet skulle oprindeligt være afholdt den 14. marts men blev udskudt på grund af snestorm i det nordøstlige USA.

Indland

 

09:00 Nye tal på kontanthjælpen i Danmark

Danmarks Statistik har opgjort sammensætningen af kontanthjælp i 2016. I følge nye tal fra Beskæftigelsesministeriet, har der været et stort fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere. Samlet set var faldet på 5200 kontanthjælpsmodtagere således langt større end stigningen i nye ydelser til knap 600 fuldtidspersoner.