Læs fredagens Business-kalender

Her er nogen af fredagens begivenheder

Stenuldsproducenten Rockwool kommer i dag med årsregnskab for 2016. Firmaet ventes at komme ud med et milliardoverskud til trods for et svært tredje kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

ERHVERV

08:30 Rockwool med årsregnskab

Stenuldsproducenten Rockwool kommer i dag med årsregnskab for 2016. Firmaet ventes at komme ud med et milliardoverskud til trods for et svært tredje kvartal.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

1. kvartal: Per Aarsleff
2. kvartal: Rovsing
4. kvartal: NeuroSearch, Rockwool International (kl. 08.30, Telekonference kl. 11:00), SimCorp (kl. 08.00, Telekonference kl. 11.00)
Peers: Novozymes (kl. 07.00, BASF, FY)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Detailomsætningsindeks, januar 2017
- Industriens lagre, 2016
- Medlemmer af Folkekirken, 1. januar 2017
- Bygninger, 1. januar 2017
Udland:
- 16.00: USA: Salg af nye boliger, jan
- 16.00: USA: Michigan tillidsindeks (endelig), feb


POLITIK

10:00 Møde i Europaudvalget

Europaudvalget holder i dag møde. På dagsordenen er blandt andet rådsmøder i EU om transport, miljø og beskæftigelse.

Udenrigsministeren besøger Silicon Valley

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) afslutter i dag et besøg i Silicon Valley. Silicon Valley er det tilnavn et område nær San Francisco har fået, hvor mange af de største it-selskaber har deres hovedkvarterer. I slutningen af januar meddelte udenrigsministeren, at han vil udpege en digital ambassadør, som skal pleje Danmarks forhold til netop firmaer som Google og Microsoft. Besøget begyndte onsdag.

KRIMINAL

09:30 Svindel med over 150 mobiltelefoner

Retten på Frederiksberg fortsætter en straffesag mod en tidligere fodboldspiller, der anklages for omfattende bedrageri. Ved hjælp af falske fuldmagter og falske kørekortnumre skal han have svindlet sig til mere end 150 telefoner til en værdi af over 800.000 kroner. Desuden anklages han for underslæb med hensyn til en bil til en kvart million. Sagen fortsætter 28. februar.


UDLAND

11:00 EU-præsident besøger Berlin

Den nye præsident for EU-Parlamentet, Antonio Tajani, besøger i dag Berlin. Her skal han både mødes med Tysklands kansler, Angela Merkel, og præsident Joachim Gauck. Møderne finder sted henholdsvis klokken 11.00 og klokken 12.15. Tajani holder pressemøde klokken 13.30.

16:00 Donald Trump taler for konservative aktivister

USA's præsident taler i dag ved en konference for konservative aktivister, den såkaldte CPAC. Den årlige samling er normalt et vigtigt publikum for republikanske ledere, og Donald Trump talte også ved konferencen i 2015. Talen ventes at begynde klokken 10.00 lokal tid (16.00 dansk tid).
Donald Trump har siden han blev præsident haft en række kontroversielle sager, blandt andet trådte hans nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn tilbage på grund af kontakt til Rusland, mens et dekret om indrejseforbud for syv overvejende muslimske lande blev afvist af en amerikansk domstol.

Volkswagen erklærer sig skyldige i diesel-skandale

Ved en domstol i den amerikanske by Detroit ventes Volkswagen i dag at erklære sig skyldige i sagen, hvor de har manipuleret tallene for udstødning i dieselbiler. Volkswagen fik ved brug af en særlig software deres egne biler til at fremstå mere miljøvenlige, end det egentlig var tilfældet. Erklæringen om skyld i sagen er en del af det forlig, som bilfirmaet har indgået med USA's justitsministerium, et forlig hvor de skal betale 4,3 milliarder dollars til USA.