Læs fredagens Business-kalender

Her er nogen af fredagens begivenheder.

Foto: Torkil Adsersen, Søren Bidstrup, Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere

ERHVERV

06:00 Udbudsstatistik for boligmarkedet
Boligsiden.dk kommer i dag med tal for udbuddet på boligmarkedet. Tallene gælder for januar i år og vil blive sammenlignet med tallene fra 2016.

08:00 TDC med regnskab for 2016
Teleselskabet TDC kommer i dag med årsregnskab for 2016.

10:00 Copenhagen Fashion Week fortsætter
Copenhagen Fashion Week afsluttes i dag. Den københavnske modeuge begyndte tirsdag, og i dag kan gæsterne blandt andet opleve The Jewellery Room, hvor der er særligt fokus på smykker.

14:30 Amerikansk kongetal offentliggøres
Det amerikanske kongetal, tallet for arbejdsløshed, bliver offentliggjort i dag klokken 14.30. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
4. kvartal: TDC (kl. 08.00)
Peers: FLSmidth (kl. 08.00, Metso, FY)

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser:
- 9.00: Byggeri, 4. kvartal 2016
Udland:
- 9.30: Sverige: Industriproduktion, dec
- 9.30: Sverige: Industriordrer, dec
- 9.45: Italien: PMI service, jan
- 9.50: Frankrig: PMI service (endelig), jan
- 9.50: Frankrig: PMI industri (endelig), jan
- 9.55: Tyskland: PMI service (endelig), jan
- 9.55: Tyskland: PMI samlet (endelig), jan
- 10.00: Eurozonen: PMI service (endelig), jan
- 10.30: Storbritannien: PMI service, jan
- 14.30: USA: Jobskabelse ex landbrug, jan
- 14.30: USA: Arbejdsløshed, jan
- 15.45: USA: PMI service (endelig), jan
- 15.45: USA: PMI samlet (endelig), jan
- 16.00: USA: ISM service, jan
- 16.00: USA: Fabriksordrer, dec
- 16.00: USA: Ordreindgang af varige goder (endelig), dec

UDLAND
10:30 EU-kommissær deltager i dialog og møder banktop

EU-kommissær Valdis Dombrovskis, næstformand for euroen og ansvarlig for finansiel stabilitet, afslutter i dag sit besøg i Danmark. I dag deltager Dombrovskis blandt andet i en 'Citizen's Dialogue' i Den Sorte Diamant sammen med Margrethe Vestager, EU-kommissær for konkurrenceevne. Det begynder klokken 10.30, og kan ses på linket nedenfor. Derudover skal kommissæren også mødes med Danske Banks direktør, Thomas Brogen, samt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

11:00 Møde i Europaudvalget
Europaudvalget holder i dag møde. Det skal blandt andet omhandle kommende rådsmøder i EU om udenrigsanliggender og konkurrenceevne.

INDLAND

09:00 Centrale personer afhøres i Tibet-sag
Den øverste ansvarlige politileder i København på tidspunktet for det kinesiske statsbesøg, Mogens Lauridsen, skal i dag igen afhøres af Tibet-kommissionen. Han skal svare på spørgsmål om indgreb i borgernes ytringsfrihed under et kinesisk statsbesøg, hvor politiet tog tibetanske flag fra demonstranter. Han er allerede blevet afhørt en gang af kommissionen, den 4. november sidste år. Tibetkommissionen afhører også Claus Hjelm Olsen, der tidligere har nægtet at lade sig afhøre.

09:45 Blitzede bilister får prøvet deres sager i retten
Retten i Lyngby fortsætter i dag med behandlingen af prøvesager med blitzede bilister. Denne dag skal to prøvesager med bilister, der har fået en bøde for at køre for hurtigt ved vejarbejde på Helsingørmotorvejen behandles. Hvis bilisterne får medhold i, at bøderne blev givet uberettiget, vil det få betydning for mange andre mennesker, der er blevet blitzet i samme periode. Sagen begyndte 23. januar, og der ventes dom 9. februar.

10:30 Borgerdialogmøde med Vestager og EU-Kommissionens næstformand
I dag afholdes der borgerdialogmøde i Den Sorte Diamant med EU-Kommissionens næstformand Valdis Dombrovskis og konkurrencekommissær Margrethe Vestager. Her skal de to tale om EU-emner som økonomi, vækst og konkurrence. Alle kan møde op og stille EU-relaterede spørgsmål mellem 10.30-12.00. Journalister kan stille spørgsmål til Margrethe Vestager lige efter Borgerdialogen. DR-journalist Nynne Bjerre-Christensen styrer debatten.

17:00 Kronprinsen til åbningsarrangement i Royal Arena
Kronprins Frederik deltager i dag ved åbningsarrangementet for den nye Royal Arena på Amager klokken 17.00. I aften klokken 20.00 indvier Metallica arenaen med den første koncert.

20:00 Metallica åbner ny arena i København
Topgruppen Metallica gæster i dag København, hvor de indvier Københavns nye spillested og sportshal Royal Arena på Amager. Aftenens koncert bliver fulgt op af endnu en på søndag, hvor fans kan håbe på at høre hits fra bandets bagkatalog samt fra det nye album, som udkom i november, 'Hardwired… To Self-Destruct'.