Læs fredagens business-kalender

Her er nogle af fredagens store begivenheder.

Foto: Brian Bergmann. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Business

I dag fremlægger Nykredit baggrunden for den seneste tids markante prisstigninger på boliglån. Beslutningen om at fremlægge al dokumentation for beslutningen om at hæve bidragssatserne for kunderne kommer i kølvandet på stor politisk kritik.

Det amerikanske kongetal, tallet for arbejdsløshed, bliver offentliggjort i dag klokken 14.30. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA.

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Tvangsauktioner februar 2016
- Byggeomkostningsindeks for boliger 4. kvt. 2015
- Konkurser februar 2016
Udland:
- 9.30: Sverige: Industriproduktion, y/y, jan
- 9.30: Sverige: Industriordrer, y/y, jan
- 10.00: Italien: BNP-vækst (endelig), Q4
- 14.30: USA: Handelsbalance, jan
- 14.30: USA: Jobskabelse ex landbrug, feb
- 14.30: USA: Arbejdsløshed, feb

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
4. kvartal: NeuroSearch, Schouw & Co.
Peers: A.P. Møller - Mærsk (Orient Overseas International, FY)

Politik

I dag er der møde i Folketingssalen, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ventes at redegøre for regeringens værdipolitik.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) er i dag kaldt i åbent samråd. Her skal ministeren redegøre for, hvordan man skaffer ledige boliger som er til at betale for de modtagere af kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse, der ikke længere kan betale huslejen i deres nuværende bolig som følge af kontanthjælpsloft og 225-timersregel.

I dag forventes forligskredsen at træffe en endelig beslutning om en fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland via Femern Bælt.

I dag ophører den midlertidige grænsekontrol. Grænsekontrollen blev indført 4. januar, fordi Sverige valgte at indføre transportøransvar mellem Danmark og Sverige. Kontrollen skulle senest være ophørt 23. februar, men blev forlænget med 10 dage til i dag.

Politi/Ret

Københavns Byret indleder i dag en straffesag mod et vekselkontor, som anklages for at have forsøgt at vaske i alt 28 sorte millioner kroner hvide ved omveksling til euro. To tiltalte direktører nægter sig skyldige.

Retten på Frederiksberg afgør i dag, om debattøren og journalisten Lars Hedegaard skal straffes for at have overtrådt forbuddet mod at identificere den mand, som politiet mistænker for at have forsøgt at dræbe Lars Hedegaard.

Retten i Næstved afsiger i dag dom i en retssag, som boet efter en enke har anlagt mod Slagelse Kommune. En plejehjemsassistent franarrede enken 2,2 millioner kroner, men nu mener boet efter enken, at kommunen bør betale.

Retten i Randers afsiger i dag dom i en stor pædofilisag, hvor en 48-årig mand er tiltalt for at have misbrugt børn og besiddelse af børneporno.

Navne

Forfatter Bent Vinn Nielsen, 65 år og chefredaktør Anne Mette Svane, 40 år

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.