Læs fredagens Business-kalender

Her er nogle af fredagens store begivenheder.

Foto: SADALMELEK

Business

09:00 Fast ejendom til salg i 2016 fra Realkreditrådet
Realkreditrådet kommer i dag med tal på, hvor mange huse, lejligheder og sommerhuse der var til salg på internettet samt fjernet fra internettet i løbet af 2016.

14:30 Amerikansk kongetal offentliggøres
Det amerikanske kongetal, tallet for arbejdsløshed, bliver offentliggjort i dag klokken 14.30. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA.

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser:
- 9:00: Statistikprogram 2017 (bog)
- 9:00: Arbejdsplan 2017 (bog)
Udland:
- 8.00: Tyskland: Fabriksordrer, m/m, nov
- 8.00: Tyskland: Detailsalg, m/m, nov
- 8.45: Frankrig: Betalingsbalance, nov
- 11.00: Eurozonen: Økonomisk tillid, dec
- 11.00: Eurozonen: Forretningsklima, dec
- 11.00: Eurozonen: Industritillid, dec
- 11.00: Eurozonen: Servicetillid, dec
- 11.00: Eurozonen: Forbrugertillid (endelig), dec
- 11.00: Eurozonen: Detailsalg, m/m, nov
- 14.30: USA: Handelsbalance, nov
- 14.30: USA: Jobskabelse ex landbrug, dec
- 14.30: USA: Arbejdsløshed, dec
- 16.00: USA: Fabriksordrer, nov
- 16.00: USA: Ordreindgang af varige goder (endelig), nov

Udland

Kongressen mødes for at tælle stemmer
I dag mødes Kongressen for officielt at annoncere vinderen af de forskellige stater og dermed vinderen af det amerikanske præsidentvalg. Det sker to uger før, at vinderen tages i ed som USA's præsident.

Modeuge for mænd i London
London Fashion Week Men's begynder i dag og strækker sig frem til mandag. Modeugen vil præsentere efterårs- og vinterkollektioner for 2016 og 2017.

Indland

09:00 Villy Søvndal og Martin Lidegaard afhøres om Tibet-flag
Tibetkommissionen fortsætter afhøringerne og vil denne dag stille spørgsmål til blandt andre de to tidligere udenrigsministre Villy Søvndal (SF) og Martin Lidegaard (RV). Kommissionen skal finde ud af, hvordan det gik til, at politiet besluttede at jagte Tibet-flag under kinesiske besøg.

13:00 Påstået skattesnyd med 98 BMW'er i Næstved
Retten i Næstved afsiger i dag i retssal 4 dom i sagen mod Poul Nielsen Automobiler i Næstved, som er tiltalt for at have fiflet med tallene i forbindelse med salg af 98 BMW'er. Bilerne, som blev importeret i udlandet, blev simpelthen solgt billigere i virkeligheden end i de tal, der blev opgivet til myndighederne, lyder anklagen. Skattevæsnet mener at have mere end 12 millioner kroner til gode.

15:00 Cavlingprisen uddeles
I dag uddeles Danmarks mest prestigefyldte journalistiske pris Cavlingprisen. De nominerede er Martin Kjær Jensen og Irene Thyrri fra Dokumentarkompagniet/TV 2 for serien 'Moskeerne bag sløret', Lærke Cramon, Sigrid Nygaard og Anna von Sperling fra Information for den digitale produktion 'Vidnesbyrd' om voldtægt og Chris Kjær Jessen, Lars Nørgaard Pedersen og Michael Lund fra Berlingske for afsløringerne omkring regeringens landbrugspakke, det såkaldte gyllegate.