Læs fredagens business-kalender

Her er nogle af fredagens stor begivenheder

ARKIVFOTO 2012 af flagene i EU- - Se RB 26/5 2014 16.32. Folkedybet taler Bruxelles midt imod. Vælgerne sender et stort antal skeptikere ind i EU-Parlamentet for at brokke sig og modarbejde den europæiske integration.(Foto: GEORGES GOBET/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: GEORGES GOBET

BUSINESS

14:30 Amerikansk kongetal offentliggøres:
Det amerikanske kongetal, tallet for arbejdsløshed, bliver offentliggjort i dag klokken 14.30. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA.

Økonomi/statistik:
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Feriehusudlejning august 2016
- Overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem mv. august 2016
- Industriens produktion og omsætning august 2016
- Nyregistrerede motorkøretøjer september 2016
Statistiske efterretninger:
- Antal overnatninger i lystbådehavne. Foreløbig opgørelse august 2016

Udland:
- 8.00: Tyskland: Industriproduktion, aug
- 10.30: Storbritannien: Industriproduktion, aug
- 14.30: USA: Jobskabelse ex landbrug, sep
- 14.30: USA: Arbejdsløshed, sep
- 16.00: USA: Engroslagre, aug

Øvrigt:
- 11.00: SAS: Trafiktal, sep
- Kina: Helligdag - Børsen holder lukket

ØVRIGT

08:30 EU-konference om europæisk energiunion:
Den kommende europæiske energiunion er temaet ved en konference, som begynder i dag på Christiansborg. Under overskriften 'Security and growth potentials in the Energy Union' er Martin Lidegaard, folketingsmedlem for Radikale Venstre, og Jeppe Kofod, EU-parlamentsmedlem for Socialdemokratiet, værter ved konferencen, som varer til i morgen.

12:00 København er vært for Europas største kræftkongres:
Fra den 7. til den 11. oktober er København vært for Europas største onkologikongres, Esmo, hvor den nyeste forskning inden for kræftbehandling præsenteres. Kongressen overordnede emne i år er "Fra sygdomsbehandling til patientpleje". Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taler ved åbningen af kongressen.

13:30 VM i iværksætteri afholdes i København:
Iværksætteratleter fra mere end 30 nationer dyster i årets University Startup Corld Cup. Konkurrencen afholdes af non-profit organisationen Venture Cup i samarbejde med Dansk Erhverv. Vinderen kåres ved et show i Børssalen, hvor de seks hold, der har kvalificeret sig, skal pitche deres idé for en jury bestående af blandt andre Morten Lund, co-investor i Skype, og Amy Cosper, chefredaktør på magasinet The Entrepreneur.

16:00 Kronprinsessen deltager i University Statup World Cup:
Kronprinsesse Mary deltager i dag ved University Starup World Cup på Børsen.

18:00 Dronningen deltager i åbning af særudstilling på Moesgaard Museum:
Dronning Margrethe deltager i dag ved åbning af særudstillingen "De første Indvandrere" på Moesgaard Museum i Aarhus.

LANDSPOLITIK

09:00 Møde i Europaudvalget:
Der er i dag møde i Europaudvalget. På dagsordenen er en række rådsmøder i EU, deriblandt udenrigsanliggender og landbrug og fiskeri. Udenrigsminister Kristian Jensen (V) deltager.

09:00 Åbent samråd om besparelser på boligydelsen:
Der er i dag åbent samråd om besparelserne på boligydelsen på finanslovsforslaget for 2017.

10:00 Åbent samråd om geografiske topskattelettelser:
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er i dag kaldt i samråd om den geografiske fordeling af topskattelettelser. Ministeren skal blandt andet svare på, om der i regeringens forslag til topskattelettelser er taget højde for en mulig geografisk skævvridning.

11:00 Forsvarsministeren overrækker Redningsberedskabsprisen:
I dag overrækker forsvarsminister Peter Christensen (V) Redningsberedskabsprisen i Holmens Kirke. Prisoverrækkelsen finder sted i forbindelse med den årlige mindehøjtidelighed for faldne i redningsberedskabet. Prinsesse Marie deltager også ved prisoverrækkelsen.

14:30 Minister åbner kontor for udflyttede statslige arbejdspladser i Ikast:
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) åbner i dag Patent- og Varemærkestyrelsens nye kontor i Ikast. Styrelsen er en af den, der blev udflyttet gennem regeringens plan om at flytte statslige arbejdspladser fra Hovedstaden til resten af landet.

Gruppemøder:
9.00 - 10.00 Radikale Venstre, 2-009

POLITI/RET

08:30 Dom i sag om sexafpresning:
Retten i Glostrup afsiger klokken 08.30 dom i sagen mod fire mænd, der er tiltalt for trusler og afpresning mod tre mænd, der ville have sex med en 14-årig pige. Ifølge tiltalen oprettede de en falsk profil på en chatside, hvor de udgav sig for at være en 14-årig pige, der gerne ville have sex med mændene. Da mændene skulle møde pigen, blev de i stedet udsat for grove trusler og afpresning, lyder tiltalen.

09:15 Bagmandspolitiet anklager kvartet for skattesvig for millioner:
Retten i Lyngby tager fat på en straffesag, hvor Bagmandspolitiet har tiltalt fire mænd for skattesvig og bedrageri i et finansselskab, som blev begæret konkurs i 2013. Cirka 30 investorer er blevet snydt for millioner, ligesom de offentlige kasser er blevet unddraget skat, påstås det.

09:30 Hashsag fra Christiania fortsætter om 'Gaza-striben':
I dag skal anklager Kia Reumert procedere i hashsagen fra Christiania om 'Gaza-striben'. I alt var 14 personer tiltalt, men otte af dem har tilstået. Sagen fortsætter 11. og 12. oktober, hvor forsvarerne skal procedere. Mistænkte i tunge hashsager tilstår pludselig på stribe.

09:30 Drabsforsøg på diskotek:
Københavns Byret indleder i dag en nævningesag om drabsforsøg på diskotek Jupiter. Angiveligt lykkedes det kun akkurat at genoplive offeret.

NAVNE:

Sydafrikansk ærkebiskop Desmond Tutu, 85 år