Læs fredagens business-kalender

Her er nogle af fredagens store begivenheder.

Foto: Keld Navntoft. Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) præsenterer i dag Økonomisk Redegørelse på et pressemøde. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2015)
Læs mere
Fold sammen

Business

Regnskaber:

09:00 Matas, der er presset af supermarkeder og butikker med parallelimport, kommer med regnskab for 2015/16.

Ekstraordinære generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

Scandinavian Brake Systems (kl. 14.00)

Økonomi/statistik

Udland:
- 1.30: Japan: Forbrugerpriser, apr
- 9.30: Tyskland: Detailsalg, apr
- 9.30: Sverige: Detailsalg, apr
- 14.30: USA: BNP-vækst, årsbasis (2. opgørelse), første kvartal
- 14.30: USA: Privatforbrug (2. opgørelse), første kvartal
- 14.30: USA: PCE-prisdeflator, q/q, Q1
- 16.00: USA: Michigan tillidsindeks (endelig), maj


EU

10:00 EU's konkurrenceministre mødes

EU’s konkurrenceministre fortsætter deres møde i Bruxelles.

10:30 Europaudvalgsmøde

I dag er der møde i Europaudvalget.

Politik

09:15 Pressemøde om Økonomisk Redegørelse

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) præsenterer i dag Økonomisk Redegørelse på et pressemøde. Samtidig med pressemødet offentliggøres redegørelsen på Finansministeriets hjemmeside. Efter pressemødet, klokken 10.30, vil der være en teknisk briefing ved Mads Kieler, afdelingschef i Finansministeriet.

10:00 Møde i salen

I dag er der møde i Folketingssalen, hvor der blandt andet vil være 2. behandling af forslag til lov om voksenansvar for anbragte børn og unge.
Sted: København, Christiansborg
Region: Hovedstaden

10:00 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen holder konference

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen afholder i dag en konference med fokus på, hvordan bedre konkurrence- og forbrugerforhold kan være med til at skabe vækst. EU-kommissær Margrethe Vestager, erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) og global direktør for The McKinsey Center for Government, Bjarne Corydon, er blandt andre på talerlisten.

10:30 Åbent samråd om EU's håndtering af flygtningesituationen

I dag er udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) kaldt i åbent samråd om, hvorvidt EU lever op til sin del af aftalen mellem EU og Tyrkiet om håndtering af flygtningesituationen ved Europas ydre grænser. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Morten Østergaard (RV).

11:00 Åbent samråd om arbejdsmiljøet på Siemens Wind Power

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) skal i dag i åbent samråd om arbejdsmiljøet på Siemens Wind Power. Ministeren skal blandt andet redegøre for, hvordan det kunne ske, at medarbejdere er blevet syge af arbejdsmiljøet på virksomheden.

16:00 Demonstrationer mod nye kampfly

I København, Aarhus, Aalborg og Svendborg demonstreres der i dag mod regeringens køb af nye kampfly. Det er Enhedslisten, der står bag demonstrationerne. I København spiller Savage Rose blandt andet.
Demonstrationen i København begynder klokken 16.00 på Den Røde Plads og går til Christiansborg Slotsplads.

Gruppemøder

8.00 - 10.00 Venstre, 2-090
9.00 - 10.00 Radikale Venstre, 2-009

Retssager

Dom i narkosag med tråde til Spanien

Retten i Herning afsiger i dag dom i en sag, hvor tre mænd er tiltalt for at have smuglet 14 kilo amfetamin fra Spanien til Herning. De skal desuden have forsøgt at smugle yderligere 14 kilo, som dog blev taget af politiet.

Udland

Nato holder forårsmøde

Fra i dag og frem til 30. maj er der forårsmøde i Natos parlamentariske forsamling. Mødet foregår i Albaniens hovedstad Tirana.

Obama besøger Hiroshima

I dag besøger den amerikanske præsident Barack Obama Hiroshima i Japan. Den 6. august er det 71 år siden den amerikanske hærs flystyrker smed en atombombe over Hiroshima. Obama den første amerikanske præsident, der besøger Hiroshima, mens han sidder på præsidentposten. I april besøgte den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, Hiroshima sammen med en række andre udenrigsministre.

FN afholder konference om verdens udviklingslande

I dag afholder FN en konference, der sætter fokus på, hvorvidt verdens 48 mindst udviklede lande overholder FN's udviklingsplaner.

Tibet tager ny premierminister i ed

I dag bliver Lobsang Sangay taget i ed som ny premierminister i Tibets eksilregering. Dalai Lama deltager i begivenheden.

Putin besøger Grækenland

Ruslands præsident, Vladimir Putin, besøger i dag Grækenland, hvor han er på officielt besøg i Athen.

Øvrigt

Simon Spies-Mercedes sælges på auktion

En af den afdøde rejsekonge Simon Spies' mange biler, en sort Mercedes 600 - i Spies-universet kendt som "Lille Frede" - bliver nu sat til salg på en auktion for klassiske biler i forbindelse med racerløbet Classic Race Aarhus.