Læs fredagens business-kalender

Her er nogle af fredagens store begivenheder.

Femern A/S, som er ejet af dan danske stat, underskriver i dag aftalerne med de to selskaber, som har vundet udbuddet til tunnellen mellem Danmark og Tyskland. Kontrakterne er vurderet til en værdi af 30 milliarder kroner. Underskrivelsen finder sted klokken 14.00 og efterfølges af en reception. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Business

14:00 Femern-aftaler underskrives

Femern A/S, som er ejet af dan danske stat, underskriver i dag aftalerne med de to selskaber, som har vundet udbuddet til tunnellen mellem Danmark og Tyskland. Kontrakterne er vurderet til en værdi af 30 milliarder kroner. Underskrivelsen finder sted klokken 14.00 og efterfølges af en reception.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

1. kvartal: Bavarian Nordic, Djurslands Bank, NNIT
3. kvartal: ChemoMetec

Økonomi/statistik

Udland:
- 8.00: Tyskland: Forbrugerpriser (endelig)
- 8.00: Tyskland: BNP-vækst q/q (foreløbig)
- 8.00: Tyskland: BNP-vækst, y/y
- 10.00: Italien: BNP-vækst (foreløbig)
- 11.00: Grækenland: BNP-vækst (foreløbig)
- 11.00: Eurozonen: BNP-vækst 2. opgørelse
- 14.30: USA: Detailsalg m/m
- 14.30: USA: Producentpriser m/m
- 16.00: USA: Forretningslagre
- 16.00: USA: Michigan Tillidsindeks (foreløbig)

EU

10:00 EU's handelsministre mødes

EU’s handelsministre holder i dag møde i Bruxelles. Der er ingen dansk ministerdeltagelse.

11:30 Europaudvalgsmøde

I dag er der møde i Europaudvalget. På dagsordenen er blandt andet Europol og et direktiv om PNR, anvendelse af passagerlisteoplysninger til at forebygge, opdage, efterforske og retsforfølge for terror og grov kriminalitet.

Arbejdere skal beskyttes bedre

EU-Kommissionen kommer i dag med forslag til bedre beskyttelse af arbejdere mod kræftfremkaldende stoffer.

Eurostat kommer med nye tal

Eurostat offentliggør i dag en større statistik om Europas familier. Derudover kommer Eurostat med tal for væksten i EU og eurozonen i første kvartal i år.

Politik

09:00 Møde i salen

I dag er der møde i Folketingssalen, hvor der blandt andet er 1. behandling af et forslag om at tilbageføre omprioriteringsbidraget til kommunerne. Inden behandlingen af lovforslaget skal finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) redegøre for kommunernes økonomiske situation i 2017 og frem og udgifterne til flygtninge i forhold til omprioriteringsbidraget.

10:00 Åbent samråd om TV 2 dokumentaren "Moskeerne bag sløret"

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), justitsminister Søren Pind (V) og kirkeminister Bertel Haarder (V) er i dag kaldt i åbent samråd om radikaliserede imamer og den aktivitet, der angiveligt foregår i moskeerne. Samrådet er en opfølgning på TV 2-dokumentaren "Moskeerne bag sløret".

11:30 Åbent samråd om Aarhus Letbane og misbrug af beretning

Transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt (V) er i dag kaldt i samråd om misbrug af Statsrevisorernes beretning om Aarhus Letbane. Ministeren skal blandt andet redegøre for sin holdning til, at flere statsrevisorer anklager ham for misbrug af beretningen, og om Folketinget fremadrettet kan stole på ministerens håndtering og brug af beretningen. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Morten Bødskov (S) og Benny Engelbrecht (S).

12:00 Høring om kampfly

Alle tre kampflyproducenter deltager i dag ved en høring på Christiansborg. Høringen er stablet på benene af den konservative politiker Rasmus Jarlov, som ønsker at give taletid til producenterne bag flyene. Onsdag blev det dog klart, at de to amerikanske producenter, Boeing og Lockheed Martin, alligevel ikke kommer til høringen, da det er blevet forbudt fra den amerikanske regerings side. Høringen gennemføres alligevel, dog kun med repræsentanter fra Airbus.

Retssager

09:00 Retssag om tab på 900 millioner i Amagerbanken

Retten i Lyngby fortsætter i dag med retssagen om enorme tab i Amagerbanken. Finansiel Stabilitet har krævet 900 millioner kroner af syv personer fra ledelsen. Denne dag ventes det, at den tidligere direktør Jørgen Brændstrup vil svare på spørgsmål. Retssagen blev indledt 6. april. Dommen ventes i efteråret 2017.

10:00 Justitsministeriet beskyldes for diskrimination

Østre Landsrets 2. afdeling ventes i dag at afsige dom i en sag, hvor flere udlændinge mener, at de er blevet udsat for diskrimination af Justitsministeriet. Det er sket i forbindelse med deres ansøgning om at få dansk statsborgerskab.

13:00 Søfolk kræver en million af Ekstra Bladet

Københavns Byret afsiger i dag dom i en erstatningssag, hvor to søfolk kræver i alt en million kroner af Ekstra Bladet på grund af krænkende omtale af dem, da de blev holdt som gidsler i Somalia.

Udland

Kriseramt svensk regeringsparti samles til kongres

Juniorpartneren i den svenske toparti-regering, Miljöpartiet, indleder i dag tre dages kongres i kølvandet på partiets værste krise siden det dannede regering sammen med Socialdemokraterna. Især en af de to sidestillede partiledere, miljø- og vicestatsminister Åsa Romson, er blevet voldsomt kritiseret for manglende gennemslagskraft og tvetydige udtalelser i forbindelse med en række personsager. Hun og den anden partileder, undervisningsminister Gustav Fridolin, har stillet deres poster til rådighed.

Nordiske regeringschefer mødes med Obama

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er blandt deltagerne ved et topmøde i dag mellem USA's præsident, Barack Obama, og de nordiske regeringschefer. Ud over Danmark er Finland, Island, Norge og Sverige inviteret og skal også til banket i Det Hvide Hus. Mødet finder sted fra klokken 10.00 lokal tid til 12.00 (16.00-18.00 dansk tid). Der er muligvis pressemøde efterfølgende. Om aftenen er der statsmiddag i Det Hvide Hus for regeringslederne.
Udenrigsminister Kristian Jensen (V) deltager også i møder i Washington denne dag.

Høring om udlevering af flykaprer på Cypern

Manden bag flykapringen 29. marts fra Egypten til Cypern skal i dag for retten, hvor en høring skal afgøre, om han kan udleveres til Egypten. Manden har siden søgt om politisk asyl, og Cyperns politik på området er, at de ikke udlevere mistænkte til lande, hvor de kan få dødsstraf.