Lærlinge strømmer til fagforbund

Efter mange års masseflugt fra fagforeningerne er det nu lykkedes for Dansk Metal at vende udviklingen. På seks år har forbundet fået 21 procent flere lærlinge som medlemmer.

Læs mere
Fold sammen
I 2003 var kun 55 procent af smede- og mekaniker-lærlingene medlem af Dansk Metal. Nu er 76 procent af de lærlinge, som Dansk Metal dækker, organiseret.

 - Det er en rigtig positiv udvikling, vi har haft de seneste seks år. Det viser, at rigtig mange unge stadig gerne vil være medlem af en fagforening, siger Morten Skov, der er ungdomskonsulent i Dansk Metal, til DR Nyheder.

Dansk Metals succes med at få lærlingene til at melde sig ind er først kommet, efter forbundet i nogle år har opsøgt de potentielle medlemmer på landets tekniske skoler.

- Vi tager ud og fortæller dem om deres rettigheder på arbejdsmarkedet, og hvad Dansk Metal kan hjælpe med i den forbindelse, siger Morten Skov.

Blandt andet fortæller konsulenterne fra Dansk Metal fortæller historier om andre lærlinge, der har fået for lidt i løn. Og den slags skræmmende eksempler fra virkeligheden går åbenbart rent ind hos de unge lærlinge, for på seks år er antallet af lærlinge i Dansk Metal altså steget med 21 procent, så antallet nu er oppe på 8716.