Lærere og kommuners forhandlere mødes i højspændt klima

Forhandlinger for samtlige offentligt ansatte afhænger af, om KL og lærere kan nå hinanden. De mødes tirsdag.

Arkivfoto: »Vi mødes og håber at få en række møder i kalenderen, fordi vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at lande en aftale hurtigst muligt,« siger lærerformand Anders Bondo Christensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Der er meget på spil, når forhandlere for arbejdsgiverne i kommunerne og for landets lærere tirsdag sætter sig ned over for hinanden.

Parterne skal forsøge at få skred i de forhandlinger om en ny arbejdstidsaftale for lærerne, som ifølge lønmodtagerne er gået helt i stå.

»Vi mødes og håber at få en række møder i kalenderen, fordi vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at lande en aftale hurtigst muligt,« siger lærerformand Anders Bondo Christensen.

Han er samtidig formand for centralorganisationen Forhandlingsfællesskabet, der forhandler centrale spørgsmål med arbejdsgiverne på vegne af ansatte i kommuner og regioner.

Før der er kommet gang i reelle drøftelser om en ny arbejdstidsaftale, møder de andre lønmodtagergruppers topfolk ikke op til forhandlinger.

Sådan lød budskabet fredag, hvor forhandlerne for ansatte i stat, regioner og kommuner satte streg under tidligere udmelding og aflyste planlagte forhandlingsmøder.

De bakker op om lærernes krav om en arbejdstidsaftale. Derfor vil de ikke forhandle løn og vilkår for deres medlemmer, før der er udsigt til en ny arbejdstidsaftale for lærerne.

Som det er i dag, er lærernes arbejdstid reguleret af en lov. Den kom som følge af et politisk indgreb efter en længerevarende konflikt i 2013.

I alt 745.000 offentligt ansatte i stat, kommuner og regioner skal have forhandlet nye overenskomster på plads.

/ritzau/