LA: Nye svindelsager viser behov for ændringer i Skat

Den omfattende svindel mod Skat har kostet statskassen næsten tre milliarder kroner mere end først antaget. Det bør få konsekvenser for ledelsen, mener Liberal Alliance.

Skatteordfører hos Liberal Alliance Merete Riisager mener, at det er på tide, at der bliver placeret et ansvar hos Skat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Er ledelsesstrukturen i Skat den rigtige?

Det spørgsmål bør skatteminister Karsten Lauritzen (V) stille sig selv, efter det mandag er kommet frem, at der er blevet svindlet med udbytteskat for 2,9 milliarder kroner yderligere end først vurderet i Skat. Det mener i hvert fald Liberal Alliance.

Med de nye oplysninger ser det ud til, at statskassen indtil videre er blevet snydt for 9,1 milliarder kroner i stedet for 6,2 milliarder kroner som først antaget, hvilket er fuldstændig uacceptabelt, mener Liberal Alliance.

»Det er ubegribeligt, at sagerne om udbytteskat bliver ved med at dukke op hos Skat. Nu er beløbet over ni milliarder kroner, og de penge går fra at sikre rammerne for et velfungerende samfund i vækst,« siger skatteordfører Merete Riisager (LA) i en skriftlig kommentar og fortsætter:

»Der skal placeres et endeligt ansvar i denne sag, for den udvikler sig fortsat, og det er under ingen omstændigheder acceptabelt, at så stor en svindelsag kan flyve under radaren så længe, uden at den ansvarlige ledelse har grebet ind,« siger hun.

Sagen tog sin begyndelse i august, da Skat anmeldte mistanke om økonomisk kriminalitet for 6,2 milliarder kroner til Bagmandspolitiet. Svindlen er angiveligt sket ved, at et netværk af udenlandske selskaber fået udbetalt milliardbeløb i refusion af udbytteskat, selvom de ikke har haft penge til gode.

Svindelsagen er endnu ikke fuldt afdækket, og det kan derfor ikke udelukkes, at svindelbeløbet vil blive endnu højere.

Merete Riisager mener, at de fortsatte sager viser et behov for en radikal ledelsesændring i skatteorganisationen.

»Den nye udvikling i svindelsagen i Skat understreger vigtigheden af, at Skatteministeriet nedlægges og i stedet oprettes som en selvstændig styrelse under Finansministeriet, som Liberal Alliance har foreslået det. Der er gået politisk eksperimentarium i Skatteministeriet, som har haft mange skiftende ministre de seneste år, og derfor er der behov for at skabe stabilitet om kerneområderne i Skatteministeriet,« siger Merete Riisager.