Kvinderne vælter ind i topppen af Lego og afgiftssmæk på vej til dieselbiler

Foto: Niels Ahlmann Olesen. Jørgen Vig Knudstorp har siden 2004 været administrerende direktør i LEGO
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Talentfulde kvinder har nu større succes end nogensinde med at erobre chefkontorerne i verdens største legetøjskoncern, Lego. Blot for få år siden var kvinder i toppen af Lego ellers en sjældenhed og legetøjskoncernen blev beskyldt for at være en mandeklub. Det har nu ændret sig. Kvinderne udgør for første gang 44 procent af Legos nyansættelser og forfremmelser i de to øverste ledelseslag i første halvår af 2015.

En anden kvinde, der bevæger sig i toppen af international erhvervsliv, er den anerkendte og profilerede zambiskfødte økonom Dambisa Moyo. Hun fortæller i et interview til Berlingske, at hvis økonomien ikke fungerer, fungerer det politiske system heller ikke – og så flygter folk. Og det er Vestens ansvar, siger hun.

Og så er der dårligt nyt til danskere med dieselbiler. Over en million bilister bliver nemlig ramt, hvis regeringens forslag om øgede afgifter på dieselbiler bliver vedtaget.

Østre Landsret idømte i fredags tre tidligere Capinordic Bank-folk en erstatning på over 90 millioner kroner, og det er nyheder for de sagsøgte ledelser i Roskilde Bank, Eik Bank, EBH Bank og Løkken Sparekasse, mener advokat Søren Bergenser. Han har tidligere arbejdet for Finansiel Stabilitet, men vurderer, at de sagsøgte har vundet krigen i banksagerne.

I dag kommer der regnskab for tredje kvartal fra den amerikanske investeringsbank JP Morgan, den amerikanske computerchipproducent Intel, Euroinvestor.com og det mulinationale medicinalkonglomerat Johnson & Johnson. Læs Business-kalenderen her.

Med venlig hilsen

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk