Kvinder udvikler sig i mikronetværk

Syddansk mikronetværk for kvinder holder sit første arrangement med 65 deltagere. Seenere skal de en tur til Toscana.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hjerteblod & Bundlinje er et udviklings- og uddannelsestilbud til selverhvervende kvinder i  mikrovirksomheder i landdistrikterne i Region Syddanmark. Projektet er et samarbejde mellem forskellige erhvervsfremmeaktører og netværk i Region Syddanmark.

Nu holder projektet sit første arrangement med 65 deltagende kvinder hos firmaet Aarstiderne tirsdag den 23. marts, hvor tre kvinder vil komme med indspark til deltagerne om hvordan man kan udvikle sin virksomhed.

Aarstidernes administrerende direktør Annette Hartvig Larsen vil fortælle historien om deres virksomheds rejse fra den første spæde start til dagens virksomhed med en årlig omsætning på ca. 250 mio. kr. og over 100 ansatte.

Herefter vil Helle Andersen, fra det særlige landdistriktsprogram LAG, fortælle om mulighederne for tilskud til aktiviteter og virksomheder, som kan skabe nyt liv i landdistrikterne. Disse midler kan være en overset mulighed for virksomheder, der ønsker at vokse og udvikle sig.

Endelig skal deltagerne på studietur til Toscana. Her vil de få chancen for at lære, hvordan mikrovirksomhederne i dette område har opnået deres succes – og i bedste fald, tage nye gode ideer med sig hjem og – gennem sine virksomheder - krydre vores danske kultur med noget af den italienske charme. For at sikre succes på turen har projektet hyret olivenbonde og forfatter Rie Boberg, til at komme og fortælle om områdets historie og kultur. Rie Boberg, der har boet i Toscana i 30 år, vil også fungere som rejseleder og guide på studieturen.

Erhvervenes Hus Aabenraa er tovholder på projektet, der udvikles og gennemføres i samarbejde med andre erhvervsfremmeaktører i region Syddanmark, Force Technology og projektleder Janni Thomsen fra Ledelseseliten. Hjerteblod & Bundline er støttet af Fødevareministeriet og EU.