Kvinder køber sig ind i bestyrelser

Ligestillingsforening opkøber aktier for at fremme kvinder i danske bestyrelser.

Foreningen Best.Women opkøber aktier i NovoZymes, Carlsberg og fem andre virksomheder med én eller ingen kvinder i bestyrelsen. Det fremgår af en pressemeddelelse i dag.

Formålet er at opnå taleret på generalforsamlingerne. Målet er at skabe opmærksomhed om hvad Best.Women synes er for få kvinder i virksomhedernes bestyrelser.

- Vi tager dette skridt, fordi vi ikke vil vente på lovgivning på området. For så kommer vi til at vente længe, siger Pernille Vigsø Bagge. Hun er medlem af den tværpolitiske forenings bestyrelse og folketingsmedlem og ligestillingsordfører for SF.

Sideløbende med opkøb af aktier i danske virksomheder, forsøger Best.Women sig også med uddannelse i bestyrelsesarbejde.

- Vi er ved at etablere et trainee-projekt for 10 kvinder, der ønsker at træde ind i bestyrelser. Vi har tænkt os at tage kontakt til virksomheder og opfordre dem til at lade én af kvinderne følge bestyrelsesarbejdet i et år – ulønnet, forlarer leder af projektet og medlem af bestyrelsen af Best.Woman, Susan Lund.

Best.Women har købt aktier i Carlsberg, NovoZymes, Lundbeck, GN Store Nord, DSV, FL Smith og IC Companys.