Kvindeforening: ligestiling nødvendig for konkurrenceevne

Dansk Kvindesamfund har netop skrevet til samtlige arbejdsmarkedsordførere i Folketinget med forslag til at forbedre ligestillingen mellem mænd og kvinder på arbejdsmarkedet.

Kvinder og mænd ligger stadig for langt fra hinanden på lønstigen, og der er alt for få kvinder på ledende poster i erhvervslivet. Selvom den debat ikke er ukendt, så mener Dansk Kvindesamfund alligevel, at det er nødvendigt at sætte emnet på dagsordenen, fordi kvinderne kan være med til at sikre konkurrenceevne og afhjælpe manglen på arbejdskraft fremover.

Derfor har foreningen skrevet til samtlige arbejdsmarkedsordførere og forslået, at tre måneder af barslen bliver øremærket til mænd, at virksomhederne kønsopdeler deres lønstatisik, og endelig at de skal sørge for en lige fordeling af mænd og kvinder i deres ledelse og bestyrelse.

"I Dansk Kvindesamfund tror vi på, at man i en globaliseret verden ikke har råd til, at den enkeltes potentiale ikke udnyttes fuldt ud, hvis den danske økonomi fortsat skal være konkurrencedygtig", hedder det i brevet.

-rib