Kursfusk-sager kan falde på stribe efter EBH-dom

Sidste uges totale frifindelse i en sag om kursmanipulation kan blandt andet få betydning for udfaldet af sagen mod parkens tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard.

I sidste uge faldt der afgørelse i en sag om kursmanipulation, som kan danne præcedens blandt andet for sagen mod den tidligere Parken-formand Flemming Østergaard. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste uges totale frifindelse i sagen om kursmanipulation i EBH-Bank kan få stor betydning for udfaldet af andre verserende sager, blandt andet sagen mod fire personer i Parken, herunder tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard og tidligere direktør Jørgen Glistrup. Det skriver Børsen.

Fredagens sag som var anlagt af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - i daglig tale kaldet Bagmandspolitiet - faldt ud som en total frifindelse af de tidligere bankdirektører i Sparekassen Himmerland og EBH Bank, Svend Jørgensen og Finn Strier Poulsen samt tre andre ansatte i EBH Bank.

Bagmandspolitiet erkender, at dommen, hvis den bliver endelig, kan få stor betydning for striben af lignende sager, hvor udfaldet kredser om definitionen af kursmanipulation.

»Det er en betydningsfuld dom forstået på den måde, at det ikke er mange af vores sager, der er gået i landsretten. Så det, landsretten kommer frem til, har meget stor betydning for fremtidige vurderinger af, hvornår det er kursmanipulation, og hvornår det er almindelig handel,« siger Jørn Thostrup, specialanklager hos SØIK til Børsen.