Kronprins må kigge langt efter Danske Bank

Jacob Aarup-Andersen har ikke nok erfaring til at blive afløser for Thomas Borgen i Danske Bank. Der er tid til at finde en anden, siger analytiker.

(ARKIV) Danske Banks hovedkvarter i København, tirsdag den 25. september 2018. Karsten Lauritzen er som skatteminister blevet overrasket over, hvor mildt og langsomt, der slås ned på folk, der begår økonomisk kriminalitet og skattesnyd. Det skriver Ritzau, mandag den 15. oktober 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Problemerne ser ud til at fortsætte for Danske Bank.

Onsdag måtte banken lide endnu et nederlag, da Finanstilsynet afviste den interne kandidat Jacob Aarup-Andersen som ny administrerende direktør.

Han mangler erfaring og kan derfor ikke blive godkendt.

I stedet leder banken videre efter en permanent afløser for nordmanden Thomas Borgen, der trak sig 1. oktober som følge af sagen om hvidvask i Estland.

»Det var en enig bestyrelse, der støttede Jacob Aarup-Andersen som ny administrerende direktør, vel vidende at der er visse områder, hvor det kunne have været ønskeligt med længere tids erfaring,« siger Ole Andersen, bestyrelsesformand i Danske Bank, i en kommentar.

Den 40-årige Jacob Aarup-Andersen har været i banken siden 2012 og har fra flere sider været udpeget som den interne kronprins, der en dag skulle være administrerende direktør.

Han er i øjeblikket i spidsen for forretningsområdet Wealth Management, der forvalter penge for virksomheder og rige privatpersoner. Den stilling fortsætter han i.

Finanstilsynet ønsker ikke at kommentere sagen, da Danske Bank selv valgte at trække ansøgningen for Jacob Aarup-Andersen, inden der lå en endelig afgørelse fra tilsynets side.

Indtil videre vil Jesper Nielsen fortsætte som midlertidig direktør. Han blev ansat i starten af oktober, da Thomas Borgen stoppede.

Danske Bank oplyser, at Jesper Nielsen er godkendt af Finanstilsynet til sin post som midlertidig administrerende direktør, mens Jacob Aarup-Andersen er godkendt til sit nuværende job som chef for Wealth Management.

Selv om Danske Bank mangler at sætte navn på en direktør, behøver det ikke været et problem for banken.

Det vurderer Mikkel Emil Jensen, der er bankanalytiker i Sydbank.

»Danske Bank har lagt en strategi, som skal fortsætte det næste lange stykke tid.«

»Så på den måde er det ikke så kritisk, at der ikke kommer en permanent ny administrerende direktør lige nu. De har noget luft til at finde en anden,« siger han.

Men han har forståelse for, hvis det skaber lidt bekymring blandt aktionærerne.

I år er aktien dykket 43 procent.

/ritzau/