Kriseramt DR skal finde 100 millioner

DR er klar med plan for fremtiden. Der skal findes 100 millioner. Generaldirektør forklarer for første gang tanken bag mangfoldighedsprojekt.

København. Danmarks Radio fremlagde onsdag en ny plan for, hvordan mediehusets fremtidige økonomi skal hænge sammen.

Planen betyder, at der skal findes 100 millioner kroner i budgettet, og det sker blandt andet ved at nedlægge en række stillinger.

- Mellem 25 og 30 stillinger skal nedlægges som en direkte følge af den samlede plan.

- Derudover nedlægges 30-35 stillinger som følge af Publiceringsplan 2018 og en række andre omdisponeringer og tilpasninger i DR's indholdsproduktion, hedder det i en pressemeddelelse.

Planen stikker også en ny kurs ud for koncernens programmer og nyhedsproduktion.

Ifølge generaldirektør Maria Rørbye Rønn skal DR's public service-profil styrkes.

- Det skal ske gennem udvikling af nyt indhold med særligt fokus på børn og unge, kultur, nyheder og aktualitet.

- Samtidig sikrer vi, at DR er i takt med brugerne ved at speede den digitale omstilling op, så ikke mindst børn og unge kan opleve stærke, troværdige og uafhængige digitale public service-tilbud, siger hun.

Økonomiplanen kommer på et tidspunkt, hvor DR står i sin måske største krise nogensinde. I efteråret venter politiske forhandlinger om et nyt medieforlig, og på forhånd har Dansk Folkeparti luftet, at licensen skal afskaffes, og at DR's budget skal beskæres med 25 procent.

Ønsket kommer oven på en række sager om frås og overforbrug. Senest den om tidligere mediedirektør Gitte Rabøl, som blev ansat som mangfoldighedskonsulent til en løn på to millioner kroner.

Hidtil er det kun bestyrelsesformand Michael Christiansen, der har forsøgt at forklare sig i sagen. Onsdag fulgte generaldirektør Maria Rørby Rønn op i Politiken, hvor hun udtaler sig om det mangfoldighedsprojekt, som Gitte Rabøl skulle have stået i spidsen for.

Det skal blandt andet sikre flere kvindelige eksperter i programmet "Deadline", ligesom rekrutteringen af børneværter skal være mindre stereotyp.

Hun siger desuden, at hun synes, at det er utrolig ærgerligt, "at DR er havnet i den her situation".

- Jeg tror, at alle i DR er enige med mig i, at det er en sag, vi gerne ville have været foruden, siger hun til avisen.

/ritzau/