Krisens vindere skal klare sig uden bankerne

Usikkerhedsmomenterne tårner sig op for virksomhederne ved indgangen til den ny regnskabssæson, der for C20-selskabernes vedkommende begynder på torsdag, når Novozymes offentliggør 2008-tal.

Læs mere
Fold sammen
Trods den nye bankpakke vil analytikere og investorer på tværs af brancher koncentrere opmærksomheden om gæld og fremadrettede finansieringsmuligheder i virksomhederne. Det skriver dagbladet Børsen tirsdag.

"De virksomheder, der troværdigt kan melde ud, at de selv kan klare finansieringen over driften, står godt. Det vil være en meget stærk melding at komme med i den økonomiske situation, vi står i. En stærk balance er blevet sindssygt vigtig," siger Peter Holt, der er aktiechef og porteføljemanager i Nykredit Portefølje.

"Finansiel styrke er ekstremt vigtig i øjeblikket. Hvis man ikke behøver at hente penge i aktiemarkedet eller i banken, men selv kan finansiere opkøb af konkurrenter, er det noget, der vil blive set meget positivt på," siger investoren videre.

Topchefen i A.P. Møller-Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, har tidligere signaleret, at virksomheden vil gå uden om bankerne og selv stå for finansieringen af investeringer. Sådanne meldinger klinger godt i øjeblikket.

"Der vil være stort fokus på virksomhedernes muligheder for finansiering, især for de der kæmper med en stor gæld. Hvis de kan fortælle, at de har sikret sig gode aftaler med banken, er det noget, der vil blive vægtet højt. Det store fokus på cashflow vil derudover øge fokus på, om investeringsplaner bliver skrinlagt," siger Michael West Hybholt, aktieanalysechef i Nordea til Børsen.

RB-Børsen