Krisen presser direktører ned i løn

Efter år med lønfest oplever højtuddannede økonomer og jurister den laveste lønfremgang i 25 år. Værst går det ud over direktørerne, viser ny lønstatistik.

Læs mere
Fold sammen

Lønfesten er slut på direktionsgangene og for de højtuddannede økonomer og jurister. Det viser den nye lønstatistik for Djøf Privat, der varetager interesserne for 20.500 privatansatte medlemmer.

Statistikken bygger på tal fra september 2012 til september 2013 og offentliggøres fredag, skriver Børsen.

De privatansatte Djøf-medlemmers løn er samlet set steget med 1,8 procent mod 3,4 procent sidste år. Direktørernes løn er samlet set faldet med 0,8 procent.

»Det kommer helt bag på os, for når man ser på, hvornår finanskrisen indtrådte i 2008, så er det lykkedes djøf’erne at beholde en meget flot lønstigning under hele krisen. Her på falderebet af krisen, ser vi så pludselig et markant dyk i lønudviklingen,« siger formand for Djøf Privat Allan Luplau.

Statistikken viser ifølge Børsen, at de nyansatte direktører bliver ansat til en noget lavere løn sammenlignet med sidste år, og at det derudover især er bonusserne, der er skrumpet ind.

Fra Djøf lyder meldingen desuden, at det som leder er svært at sælge budskabet om lønnedgang i organisationen, hvis man ikke selv går forrest som det gode eksempel.