Kraftig stigning i antal konkurser

Antal konkurser voksede kraftigt i december og kom op på 582. I november var det tilsvarende tal på 435. Men hele 2012 bød på det laveste antal konkurser siden 2008.

Foto: Flemming Krogh. Antal konkurser voksede kraftigt i december sidste år.
Læs mere
Fold sammen

Antal danske virksomheder, der må dreje nøglen om, vokser kraftigt.

I december var der 582 konkurser mod 435 i november, når der korrigeres for normale sæsonudsving. Det svarer til en stigning på 34 pct.

Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik.

Hos Danske Bank er økonom Jens Nærvig Pedersen ikke så bekymret over udviklingen.

Han understreger, at det er en kedelig nyhed, at antallet af konkurser skød i vejret i december, men han påpeger, at det skyldes en ekstraordinær stor stigning i konkurser, hvor der ikke er registreret nogen beskæftigelse.

Den gode nyhed er, at hele 2012 bød på det laveste antal virksomheder, som bukkede under siden 2008. I alt 5.468 virksomheder bukkede under sidste år. Det er en anelse lavere end året før.

”Det er naturligvis positivt, at antallet af konkurser var lavere sidste år end i de foregående år, og 2013 kan meget vel byde endnu et fald i antallet af konkurser. Først og fremmest fordi det store antal konkurser vi hidtil har registreret under krisen med til at ligge et loft antallet af konkurser nu,” siger Jens Nærvig Pedersen.

”Dernæst er der udsigt til en anelse højere økonomisk vækst i år end sidste år, hvilket også generelt bør hjælpe på virksomhedernes økonomi,” siger Jens Nærvig Pedersen.